Met de komst van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) ofwel de GDPR zoek ik de afgelopen dagen uit wat dit nu eigenlijk betekent voor deze site. Bij Olisto zijn we druk bezig om zowel de app als site en andere diensten goed in te richten volgens de nieuwe wetgeving. Maar wat het betekent voor deze privé website, dat wist ik nog niet zo goed. In dit deel ga ik dieper (véél dieper) in op mijn bevindingen rondom de manier van reageren op deze site. Eerder maakte ik al een overzicht wat er volgens mij moest gebeuren en hoe ik mijn statistieken heb aangepast.

Lees verder >>

Bij Olisto hebben we te maken met de GDPR wetgeving die eind deze maand in werking treedt. Dat is nogal logisch, aangezien we best wat (persoonlijke) data ontvangen en versturen via onze dienst. Vanaf de start van de app zijn we al behoorlijk privacy-aware maar het kan altijd beter. Met een team werken we al een tijdje aan het vernieuwen van de privacy policy, verbeteren we de manieren waarop je je data kunt downloaden en je account kunt verwijderen en nog meer.

Lees verder >>

Ik schoof aan bij de podcast Rush Talk waar we spraken over de Facebook pixel, waar onze data eigenlijk allemaal rondzwerft, hoe Google Maps zou kunnen weten waar ik heen wil en waarom scholen en bibliotheken hun deuren moeten openen voor Privacy Cafe's. Hier wat meer achtergrond en links.

Lees verder >>

Avondrondje Kromme Rijn en Amelisweerd. Lekker langs het water. Alleen de volgende keer een klamboe dragen voor die vliegetjes langs de waterkant! . #oostloper #instarunners #utrechtrent #runkeeper #nevernotrunning #hardlopen #fitdad

Check op Instagram

Fijne collab tussen Utrechtse @oproerbrouwerij en de band @tuskynl. Rock and roll met een fruitig smaakje! . #beerstagram #tukkieinhetpark #beer #utrecht #rockandroll #instabeer #craftbeernotcrapbeer #untappd #beergeek

Check op Instagram