Nieuwsbrief header Copy
Soms twijfel ik of ik je in deze nieuwsbrief mee moet nemen in het grote nieuws wat in de voorbije dagen langstrekt. Zal ik je hier mijn mening geven over het voornemen van de Consumentenbond om Facebook voor de rechter te slepen? Links delen die dieper op de zaak in gaan? Vooruit, alleen het eerste dan. Want sinds de start van deze nieuwsbrief pleit ik voor het opheffen, afsteken en afduwen van Zuckerberg's Panopticon. De confetti zou nu dan welig kunnen tieren in deze editie 🎊🎊🎊.

Ik vind het een goede stap van de Consumentenbond, ik hoop wel dat ze het breder trekken dan alleen Nederland. In de berichtgeving lijkt het dat deze zaak een precedent voor andere landen moet worden. Ik zie liever nu al een alliantie van Europese stichtingen voor digitale rechten en privacy, samen met de diverse consumentenbonden, die gezamenlijk aankloppen bij Facebook. Is dat niet een steviger claim die je dan kunt wegleggen? Of zou het al jaren kosten om zo'n Europese alliantie tot stand te krijgen en is de kans dan verkeken? We gaan het zien de komende tijd.

De Facebook boycot, hoe gaat die in Nederland? Of maken we ons hier nog steeds druk om Johan Derksen? De MarketingBrew nieuwsbrief legt klip en klaar uit hoe de boycot door grote merken zorgt dat het veilingmodel automatisch de prijs laat zakken. Want er is minder vraag. Dat is koren op de molen voor kleinere bedrijven die voor hun directe verkoop afhankelijk zijn van netwerken als Facebook. Ga je dan mee in de (tijdelijke?) morele verontwaardiging of is het economisch belang in deze periode te groot? Ik kan me voorstellen dat er menig Zoom/Meet/Jitsi/Teams-discussie over plaatsvindt...

Frank

Krijg je deze email doorgestuurd of kom je via de website hier terecht? Je kunt je altijd abonneren!

Een nieuwsbrief-tip voor elke week. Heerlijk!

De nieuwsbrief-economie groeit steeds verder. Ik zie bijna dagelijks nieuwe diensten starten die iets doen op dit gebied. Van advertenties tot meer directories met overzichten en talloze cursussen en gidsen. Die laatste zijn veelal gericht op het maken van nieuwsbrieven en hoe je je abonneelijst kunt vullen. Daar is niets mis mee, mijn ervaring is dat je de aangereikte tips altijd kunt proberen. Succes is niet gegarandeerd, maar de kosten om het te proberen zijn minimaal. In deze overvloed aan goede bedoelingen wil ik je deze week twee bronnen geven als je serieus aan de slag wilt met je eigen nieuwsbrief (of in opdracht bezig bent met een nieuwsbrief...)

De eerste is de lijst met 50 tips van Anne-Laure Le Cunff. Zij heeft de community Newsletter Geeks opgericht en weet als geen ander hoe het is om een nieuwsbrief te starten, te vullen en vol te houden. In de 50 tips zitten open deuren en pareltjes. Het is één van die artikelen die je eens in het jaar weer eens terug moet lezen om jezelf op het goede pad te houden.
https __nesslabs.com_50-lessons-50-newsletters
De tweede tip die ik je mee wil geven is de Newsletter Crew podcast van deze week. In 30 minuten praat Andrew Kamphey je bij over zijn ervaringen met het maken van een dagelijkse nieuwsbrief, hoe een nieuwsbrief voor de influencer-economie succesvol is geworden en waarom er nog geen nieuwsbrief voor miljardairs is.
https __twitter.com_Kamphey_status_1280398344016150528

Quote van de week

We preserve our privacy by simply forbidding our personal information from being used as a commodity

Michael Corn in "We’re losing the war against surveillance capitalism"

Wat gebeurt er nog meer? πŸ€”

πŸ—‚οΈ Sinds ik vol in Notion ben gesprongen als mijn werk- en verzamelplek, leer ik graag wat er mogelijk is en wat anderen doen in de app. De community bij Notion is enorm actief. Van eigen Discord-chatkanalen tot Youtube video's en uitgebreide Twitter discussies. Veel om te volgen, dus besloot ik een automatische nieuwsbrief te maken van deze bronnen, De Notion Notes and News. Met tweets, blogposts, Youtube video's en Reddit posts. Als er iets nieuws verschijnt, lees jij het in de nieuwsbrief. Abonneer je gratis!

Notion Notes and News
Schermafbeelding 2020-07-08 om 22.24.04

πŸ“₯ Bovenstaande nieuwsbrief heb ik gemaakt met Mailbrew, een enorm fijne dienst voor gecureerde nieuwsbrieven. Sinds gisteren hebben ze Mailbrew Inbox, waarmee je zelfs nieuwsbrieven in je nieuwsbrief kunt verzamelen. Hoe meta!
Met deze link kun je direct van start en krijg ik wat karma van de makers πŸ˜‰

πŸ“Œ We gebruiken allemaal wel eens een quote in een blogpost (of nieuwsbrief). Met de toevoeging van zogenaamde Quotebacks kun je deze niet alleen fraaier vormgeven, je linkt automatisch terug naar de bron van de quote. Zo bouw je automatisch mee aan een internet wat beter aan elkaar is gelinkt. Mooi! Je ziet ze ook in deze nieuwsbrief. Nog wel als afbeelding, al die CSS in email vind ik te moeilijk...
πŸ“… Uitsmijter: Deze week had ik dit trucje weer eens nodig. Hoe bereken je in een oogwenk op welke dag een specifieke datum valt? Het Doomsday Algoritme is mijn favoriete algoritme!

Dit was de OPEN nieuwsbrief weer voor deze week. Alle tips, verbeteringen of nieuwsbrief-pyramideschema's mag je me sturen, ik lees alles!
servebolt-logo
Mijn site Digging the Digital draait bij Servebolt, zij bieden high-performance hosting, zijn (bewezen) de snelste en hebben een goede focus op schaalbaarheid en veiligheid. πŸ‘

twitterΒ emailΒ linkedinΒ