6 January 2019

5 January 2019

3 January 2019

Ik heb soms het idee dat mij meer kennis en intelligentie wordt toegedicht dan de werkelijkheid heeft te bieden. Er zijn onderwerpen en kennisgebieden waar ik iets meer dan gemiddeld in ben geïnteresseerd maar ik kan me moeilijk een echte specialist op een gebied noemen. Het is goed om te weten dat je niet alles kunt weten.

Lees verder

21:54

2 January 2019

Als je mijn blog wat vaker bezoekt zal het je niet zijn ontgaan dat ik in 2018 meer heb geschreven dan in de jaren voorafgaand. Als ik een volledig CMS zou hebben met allerlei plugins en extra’s, dan kon ik waarschijnlijk in een minuut of wat de volledige statistieken van het afgelopen jaar opvragen. Maar omdat ik zo eigenwijs ben om alles zelf te willen doen met Jekyll en tekstbestanden, moest ik wederom zelf aan de slag om uit te vogelen hoeveel ik nu eigenlijk heb geschreven.

Lees verder

22:05

1 January 2019

31 December 2018

Nog een paar uur en 2018 kan worden opgeslagen en gearchiveerd. Ik heb normaal niet de gewoonte om een terugblik te schrijven op mijn blog. Maar geïnspireerd door onder andere de Tadaa lijst van Ton en omdat ik dit jaar best een flinke sprong heb genomen in de tijd en energie voor deze site, een korte kijk naar het jaar dat was en wat er komen gaat.

Lees verder

14:29

19 December 2018

Een tijdje terug was ik met Patrick bezig om een lijst te maken van apps, instellingen en mappen die nodig zijn als je je Mac opnieuw installeert. Lang leve backups natuurlijk, maar soms is het wel handig om een overzicht te hebben wat je nu eigenlijk allemaal hebt geconfigureerd en getweaked. Ik kwam toevallig op deze lijst van Mina Markham. Dat is wat mij betreft een mooi startpunt én weer een reminder dat ik zo’n lijst natuurlijk prima op Github kan plaatsen voor nu en later… Mooi kerstvakantie-projectje….

Originele link

22:22

16 December 2018

De afgelopen maanden heb ik veel in WordPress gewerkt voor de nieuwe site van Olisto. Het bracht me wat aan het twijfelen of ik deze site tóch niet in WordPress moest omzetten. De kracht van het platform en de plugins zijn erg aanlokkelijk. Ik merkte dat ik met Jekyll soms de grenzen raakte, temeer omdat ik niet goed wist hoe de onderliggende engine van Jekyll in Ruby werkt.

Lees verder

14:27

15 December 2018