Ik zie zojuist in een stadsbus in Utrecht bij elke zitplaats twee USB-aansluitingen zitten. Of ik ben al lang niet meer met de bus geweest en dit is al doodnormaal, maar ik vind het bijzonder!

Lees verder >>

Het voordeel van bloggen en zo je gedachten publiek maken, is dat anderen mee kunnen denken en je van mogelijke oplossingen voorzien. Na mijn vragen over webmentions, kwam Ton al snel met een eigen blogpost, gevolgd door Peter (digging the title and URL there Peter!). Ton geeft een korte uitleg over webmentions waarna hij aan de hand van mijn eerdere blogpost zijn kant van het proces laat zien. Inclusief wat er mis gaat. Dat gaf mij weer wat inzicht in de richting voor mijn eigen oplossing. Peter gaat vervolgens dieper in op de stappen die de software maakt aan zijn kant. Wederom erg inzichtelijk. Peter verwijst naar de site IndieWebify.me, met fraaie checklists om je site na te kijken op een aantal onderdelen.

Lees verder >>

Micro.blog is not an alternative silo: instead, it’s what you build when you believe that the web itself is the great social network.

Webmentions zijn een mooie manier om vanaf je eigen site reacties achter te laten op andere sites. Ik ben er al een tijd mee bezig om het goed werkend te krijgen op mijn site. Maar met een beperkte tijd om er echt goed in te duiken en omdat ik het stiekem nog steeds niet helemaal snap, dat houdt me tegen om het goed te krijgen hier. Ondanks de prima uitleg van onder andere Sebastiaan en mijn eigen schrijfsels over Webmentions, het blijft me verrassen. Zoals eerder vandaag. Ton Zijlstra schrijft op zijn blog over RSS en hij linkt naar mij. Nu heeft hij een Webmention plugin op zijn site, dus onder mijn artikel komt een webmention te staan. Maar daar lees je nu een tekstuele weergave van de complete pagina, inclusief zijbalk, header en footer. En het mist zijn naam en URL boven de reactie.

Lees verder >>