door

Sinds een paar maanden zijn Marco Derksen en Stephan Fellinger onder de radar actief met een mooi initiatief: Dagstage.nl.

Marco liep afgelopen jaren al regelmatig een “dag stage” en deelde zijn ervaringen via social media. Toen Stephan hierover zijn enthousiasme naar Marco liet blijken, besloten ze het idee van “een dag stage lopen” samen verder op te pakken en een platform op te richten waar vraag en aanbod van dagstages samenkomen.

Wat is een dagstage?

Stagelopen kennen we allemaal nog wel van onze opleiding. Dat kon een snuffelstage zijn of een meeloopstage. Bij Dagstage gaat het vooral om mensen op de arbeidsmarkt die zich verder willen ontwikkelen en om organisaties die op een andere manier willen laten zien wat ze in huis hebben.

Het is het kennismaken met andere vaardigheden en competenties in beroepen in een vaak ook voor de stagiair nog onbekende branche. Het kan ook gaan om de keuze daarna, wanneer mensen op een kruispunt staan voor wat betreft een nieuwe baan. Maar dat zal niet voor iedereen de drijfveer zijn. Het gaat vooral over nieuwsgierigheid hoe andere mensen, in verschillende branches, zaken aanpakken én hoe andere organisaties werken.

Mijn stage bij adviesbureau M&I Partners

Via Dagstage kwam ik in contact met Karin Zwiggelaar van het ICT Adviesbureau M&I Partners in Zeist. Ondanks al mijn jaren in de online industrie was ik niet zo bekend met deze tak van sport en ik wilde graag eens van Karin horen hoe zij te werk gaan, welke vaardigheden en competenties nodig zijn en hoe de interactie met hun opdrachtgevers is.

In plaats van een traditionele meeloopstage hebben we in een ochtendsessie vooral inzichten en ideeën uitgewisseld over onze werkgebieden. Ik heb een beter zicht gekregen hoe een adviesbureau als M&I werkt, wat de rollen van adviseurs zijn en welke diensten zij leveren voor hun klanten. Maar eveneens waar de grenzen liggen, hoe de spanningsvelden liggen tussen visie, wens en werkelijkheid. Waar de menselijke factor altijd van belang is in digitale transformatie trajecten. De duur van trajecten, wanneer M&I wordt ingeschakeld en hoe ze daar in te werk gaan.

Ik vond het een erg interessant dagdeel om met Karin door te brengen. We wisten beiden niet exact hoe we de dagstage zouden inrichten. Door de aard van de opdrachten en het moment van afspreken was er niet direct een logisch moment om ergens bij aan te haken en hebben we vooral kennis uitgewisseld.

Dagstage is een enorm leuk initiatief als je de ruimte hebt en de nieuwsgierigheid om je horizon te verbreden. Dat kan als deelnemer om zelf stage te lopen, maar natuurlijk ook als je een dagstage in de aanbieding hebt.

Meer informatie vind je op dagstage.nl

Op zoek naar een nieuwe dagstage

Ik ben bezig met de ontwikkeling van een nieuw (horeca-)concept in de regio Utrecht. Hiervoor zou ik graag eens een dag meelopen in een horeca-zaak, een kijkje achter de schermen krijgen bij een indoor spelparadijs en kennis uitwisselen op het gebied van marketing en organisatie. Ben of ken je iemand in die branche? Laat het me weten!

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Laat een reactie achter

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mentions

  • Marco Derksen