Bookmark: Eerste blik op PUNK ROCK & MOBILE HOMES van DERF BACKDERF | VEDA Dag 11 | Vlog 195

Eerste blik op PUNK ROCK & MOBILE HOMES van DERF BACKDERF | VEDA Dag 11 | Vlog 195

In deze vlog een eerste blik op Punk Rock & Mobile Homes, en fragmenten uit dat interview.

Stripjournalist Michael Minneboo vlogt de complete maand augustus vol, heel leuk om te volgen. Vandaag tipt hij een tekenaar die me enorm aanspreekt, Derf Backderf en zijn nieuwe comic Punkrock and Mobile Homes. De stijl doet me aan Robert Crumb denken en het onderwerp spreekt me zeker aan. Deze gaat op de wensenlijst voor de feestdagen! Check de video van Michael evenals zijn YouTube kanaal!

Bookmark: Leaked Draft of Trump Executive Order to ‘Censor the Internet’ Denounced as Dangerous, Unconstitutional Edict

Leaked Draft of Trump Executive Order to ‘Censor the Internet’ Denounced as Dangerous, Unconstitutional Edict (Common Dreams)

“In practice, this executive order would mean that whichever political party is in power could dictate what speech is allowed on the Internet.”

Het feit dat er al een proefballonnetje is om de vrijheid van meningsuiting te beknotten op het web is erg genoeg. Ik vraag me wel af hoe een president dit kan bepalen voor het complete internet. Dat lijkt me toch vrij kansloos op iets grenzeloos als het internet.

Bookmark: IndieWeb Link Sharing

IndieWeb Link Sharing (Max Böck – Frontend Web Developer)

A pain point of the IndieWeb is that it’s sometimes not as convenient to share content as it is on the common social media platforms. Let’s improve that.

Snel en makkelijk iets delen is via Twitter of Facebook zo gedaan. Maar via je eigen site een notitie maken, dat vereist soms wat meer werk. Het leven van een Indiewebber gaat niet over rozen. Max geeft een mooi stappenplan hoe hij het aanpakt met een statische site. Wat me vooral boeit is de laatste stap met de Progressive Web App. Zou ik zoiets ook met WordPress kunnen?

Photographers, Instagrammers: Stop Being So D*mn Selfish and Disrespectful

Photographers, Instagrammers: Stop Being So D*mn Selfish and Disrespectful (PetaPixel)

What does it take to push a farmer to this point? The point where, fed up of thousands of disrespectful photographers, wannabe “influencers” and

Noodkreet van een fotograaf. We zijn met zijn allen doorgeslagen in het volplempen van Instagram met shots van de mooiste plekken op aarde. Het probleem is, het is te veel. We moeten altijd zelf in beeld staan, ten koste van de omgeving. De schrijver geeft een paar pijnlijk zichtbare voorbeelden hoe erg het mis kan gaan.

"Thousands upon thousands of uploads. Not of the stunning scenery, the beauty of the lavender fields and sunflowers in full bloom for this brief season each year. No, the uploads of ME. Me, me, me, me, me – that’s what the 4.9 million #lavender posts demonstrated as I looked through peoples’ feeds:

Me, myself, and I."

Bookmark: The Man Who Built The Retweet: “We Handed A Loaded Weapon To 4-Year-Olds”

Man Who Built The Retweet: “We Handed A Loaded Weapon To 4-Year-Olds” (BuzzFeed News)

The button that ruined the internet — and how to fix it.

Het begint te makkelijk te worden voor media om alle elementen van een sociaal netwerk te bestempelen als slecht. Om de individuele ontwikkelaar aan het woord te laten en spijt te betuigen.
De Retweet knop heeft niet alleen ellende gebracht zoals Buzzfeed wil doen geloven. Het bracht verloren knuffels terug naar kinderen, laat je lachen om de laatste memes, helpt bij treinstoringen en veel meer. Juist datgene wat een globaal netwerk zo sterk maakt, de verbindingskracht.

Bookmark: Trump’s social media summit and me

Trump’s social media summit and me by Ben WerdmüllerBen Werdmüller

Today, President Trump is hosting a social media summit at the White House. Rather than inviting actual social media platforms and experts to have a substantive conversation about the real problems inherent to the medium and how we might fix them, he has chosen to gather a collection of extremists. …

We zijn in een tijdperk beland waarin ook software ontwikkelaars morele keuzes moeten maken wat er met hun werk gebeurt. Dat is niet altijd even makkelijk zoals je kunt lezen. Maar het niet doen en schouderophalend denken dat je mening of keuze er niet toe doet… die mogelijkheid heb je denk ik ook niet meer…

Bookmark:

sentences (TinyLetter)

weekly newsletter of sentences from online articles that i like, non-sequitur phrases

Nieuwsbrieven komen in allerlei soorten en maten. Deze vorm kende ik nog niet. Sentences geeft je 1 zin uit interessante artikelen. Aan jou de keuze wat je klikt.

Bookmark: Dit marketingblog bestaat niet!

This Marketing Blog Does Not Exist – An AI Generated Marketing Blog by Fractl

Dit is cool. En tegelijk zorgwekkend. Als je nietsvermoedend op de site komt denk je de zoveelste marketingblog te lezen. Met standaardtips, headlines en lijstjes. Alleen… alles is door AI gegenereerd. Het is complete nonsens. Zelfs de auteur komt uit de binaire hoge hoed. Knap werk en tegelijk een toekomstbeeld voor alle dertien in een dozijn marketingblogs die een puntje van de contentmarketingtaart willen.

Bookmark: Deze relatief onbekende schrijver uit Delft kwam deze week binnen op nummer 1 van de bestsellerlijst – en dat heeft hij te danken aan zijn blog

Dit is hoe Jelle Hermus zijn succesvolle blog soChicken opbouwde (Schrijfvis)

Bestseller schrijven? Jelle Hermus versloeg bijna Dan Brown dankzij zijn goed gelezen blog. Heeft het zin om als schrijver een blog te beginnen?

Tof interview met blogger Jelle Hermus, die inmiddels al weer wat jaartjes meedraait. Hij heeft nu veel succes als schrijver en zijn nieuwe boek bewijst dat bloggen hem veel heeft gebracht.

Zijn tip: “Een blog beginnen is een geweldige manier om jezelf aan te leren om regelmatig te schrijven, een eigen schrijfstijl te ontwikkelen en een publiek op te bouwen. Er zitten eigenlijk alleen maar voordelen aan. Maar ik zou niet gaan bloggen als je boek promoten je enige doel is, dat houd je niet vol. En mensen doorzien het waarschijnlijk ook. Bloggen moet echt vanuit jezelf komen, net als het schrijven van een boek.”