door

Het internet is inmiddels oud genoeg om een geschiedenis te hebben en wat is een betere plek om die geschiedenis te ontdekken dan in het Internet Archive. Niet alleen worden daar tijdscapsules in stand gehouden van websites, je kunt er ook digitale artefacten vinden van vóór het consumenten-internet. Bijvoorbeeld via hun blogpost “Have You Played Atari Today“, wat een fascinerende kijk geeft op de wereld rondom de Atari 800, een voorloper van de bekende Atari 2600.

Met name de video’s van de Atari Computer Camps vind ik prachtig om te zien. Hoe kinderen niet alleen de typische zomerkamp-lol hebben met voetbal, skateboarden en kussengevechten, maar tussendoor ontdekken hoe ze een computer eigen kunnen maken. Door te leren programmeren, te proberen en te genieten als je code doet wat je had verwacht dat het zou doen.

Naast video’s van de computer camps vind je er handleidingen, handgeschreven code, flowcharts en alle software die werd gebruikt. Geweldig om door te bladeren.

 

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Elke donderdagochtend ontvang je een nieuwsbrief (zoals deze of deze) met één artikel en drie tot vier links over het open web.

Al meer dan 100 abonnees gingen je voor. Gratis en spamvrij!👍⚡

Laat een reactie achter

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.