De leesmap van week 48

3 December 2017 edit history

De intro schrijf je altijd pas aan als je klaar bent de rest (gratis tip!) en nee, die hoeft deze week echt niet in rijm (inhakers-alert!). Een nieuwe leesmap die vooral richting blogs en self-publishing stuurt maar aan het einde even uit de bocht vliegt met wat gitaarkabaal. Have fun!

Micro.blog gaat open

Volgende week vind in Austin de IndieWebcamp plaats, een bijeenkomst voor makers en fans van eigen platformen en een “people centered internet”. Meer over IndieWeb vind je hier. Op deze bijeenkomst is tevens de start van het netwerk Micro.blog. Ik zit hier nu een tijdje op en eerlijk gezegd ben ik er nog steeds niet uit wat hier weer zoveel anders en beter is dan elk ander netwerk. Natuurlijk is het een stuk rustiger dan Twitter en minder algoritme-bepaald dan Facebook. Maar voor de gemiddelde gebruiker…ik weet het nog niet. Maker Manton Reece geeft meer uitleg op zijn blog.

✏️Kickstarter update with IndieWebCamp and rollout plans

Scroll door de O Ja momenten

How the blog broke the web is een fijne wandeling door de geschiedenis van de homepage en de opkomst van blogs. Ik ben het niet 100% eens met de titel en haar conclusie dat blogs de drang hebben weggenomen om cool, weird, hand-organized webpagina’s te maken. Maar de screenshots van oude blogsoftware en horizontale gifs maken veel goed!

🗯How The Blog Broke The Web

Nynke over podcasts

Ik heb deze week met plezier geluisterd naar Nynke de Jong die in De Social Podcast vertelt hoe podcasten volgens haar het nieuwe bloggen is. Ook haar verhalen over hoe ze is gestart en wat je wel en niet deelt, een fijn gesprek was dat! Aanrader om een uurtje in de auto naar te luisteren!

🎙Nynke de Jong: “Podcasten is het nieuwe bloggen”

We need more clues

The Cluetrain Manifesto was en is van grote invloed op mijn relatie met het web. Het boek (gratis online te lezen!) uit 1999 is nog altijd relevant, wellicht nu meer dan ooit. Twee van de vier auteurs maakten een paar jaar terug een pagina met de New Clues. Een nieuwe set stellingen die fijn aanhaken op de situatie waar we nu in zitten online. Verplicht leesvoer!

💎New Clues

Hands off Gretel

Normaal schrijf ik hier niet zo veel over muziek of de bands die me bezig houden. De meesten die me kennen weten waar mijn grote liefde ligt ;-) Ik kwam op Reddit deze nieuwe band tegen. Geweldige naam, eigen stijl, fijne frontvrouw who takes no shit. Even kijken!

🎸Hands Off Gretel live at Toolmakers Studio


The social web responds... (powered by webmentions)