Een notitie

‪Wat mij betreft mag VPRO’s Mondo elke dag te zien zijn. Zo was vanavond Bob Fosko te gast. Ik wist niet dat hij zo zwaar ziek was door slokdarmkanker. Samen met zijn dochter en wat bevriende muzikanten maakt hij weer geweldige muziek. Want ondanks dat hij moeilijk praat, loopt en denkt blijft zijn levensmotto staan: “Van iets maken word je blij”. Altijd raggend door het leven. Mooi.

Een notitie

Happy Data Protection Day!

The aim of the Data Protection Day is to give individuals everywhere the chance to understand what personal data is collected and processed about them and why, and what their rights are with respect to this processing.

Een notitie

De term Content is King ben ik de afgelopen jaren vaak genoeg tegengekomen. In presentaties, diverse boeken en podcasts. Maar ik wist niet dat de oorsprong van deze term bij Bill Gates ligt. Op de Microsoft site is een essay uit 1996 van hem te vinden met dezelfde titel. Hij begint met profetische woorden:

Content is where I expect much of the real money will be made on the Internet, just as it was in broadcasting.

Die Bill Gates had het soms toch best wel bij het goede eind.

Een notitie

Readwise brengt de fijnste highlights uit boeken naar boven. Zowel die van mezelf als collectieve highlights. Zoals deze, uit Brat Pack America, over het fictieve plaatsje Shermer in de John Hughes Universe:

“The kids from Sixteen Candles probably knew Ferris Bueller, or at least the myth of him, from school. Roughneck Charlie Sheen from Ferris probably lived in the same scruffier part of Shermer as “criminal” Judd Nelson from The Breakfast Club.” (Kevin Smokler , Brat Pack America)

Een notitie

Dit was de eerste normale week van het jaar voor me. Na een periode met vrije dagen, feestdagen, een kort weekend weg naar Domburg, was het de afgelopen dagen weer business as usual bij Kaliber en thuis. Dat is wel zo fijn. We worden als gezin steeds meer blij van rust en regelmaat. Weekenden zijn bij ons niet altijd volgepland met sociale of culturele bezoekjes maar houden we graag met ons vieren in en om het huis. Wat film kijken, spellen doen en gewoon lekker rondhangen. De weekdagen zijn vaak al intensief genoeg en dan is rust een welkome afwisseling.
Dankzij de GRIP Jaarplandag eind 2019 begin ik wat verder vooruit te kijken dan een week en besef ik me steeds beter wat er echt toe doet voor me. Toch fijn om daar na je 45e nog achter te komen

Zoals Evan Williams al zegt op zijn hernieuwde blog Evhead: See, blogging is easy…

Een notitie

Het artikel One Nation, Tracked van de New York Times is inmiddels wijd verspreid en besproken. Hun onderzoek naar het misbruik van locatiedata en hoe niet anoniem het is, eigenlijk is het geen verrassing meer.
Ik vraag me nu het volgende af, ik heb binnenkort een nieuwe telefoon. Als ik daar nu vanaf dag 1 locatiedata beperk en heel goed oplet wat ik waar wanneer deel, zou me dat iets minder volgbaar maken voor adverteerders, organisaties en overheden?

Een notitie

Onze Kerstmis zit er al op. Of in elk geval, het "officiële" deel waar we met opa en oma (mijn ouders) genieten van goed eten, elkaars gezelschap en goede verhalen.
De komende twee dagen zitten we lekker met z’n viertjes thuis. Kersttrui aan, Netflix, Nintendo Switch, boekje, comfort-food erbij. Dat is helemaal prima. Voor ons is het een gepast einde van dit bizarre jaar. Maar dat verhaal vertellen ik later nog wel.