Fifth Element

The Fifth Element (1997) – IMDb from IMDb

Directed by Luc Besson. With Bruce Willis, Milla Jovovich, Gary Oldman, Ian Holm. In the colorful future, a cab driver unwittingly becomes the central figure in the search for a legendary cosmic weapon to keep Evil and Mr. Zorg at bay.

Vanavond was The Fifth Element weer eens op TV. Het is zo’n typische film die net geen dystopisch cyberpunk gevoel heeft maar wel allerlei elementen heeft uit het genre. De kleding is duidelijk uit het einde van het vorige millenium, evenals de toen-futuristische uitvindingen. Zoals het 3D printen van lichaamsdelen. Het is een fijne mix van high-tech en low-life, zoals het gruizige appartement waar de hoofdpersoon woont en een ogenschijnlijk bodemloze stad die New York is geworden.
Het opvallende aan deze film is de humor. Bij veel titels uit het genre moet je de humor met een laserlampje zoeken, in The Fifth Element zitten genoeg corny elementen om van de film te genieten. De film is ook opvallend kleurrijk in decor en kleding en veel scenes zijn in daglicht geschoten, in tegenstelling tot de film noir achtige verhalen in bijvoorbeeld Blade Runner. Natuurlijk is Gary Oldman als bad guy weer fenomenaal. Al met al een prima wegkijker op de zaterdagavond met een goed biertje naast me.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.