Als je me al wat langer kent, dan weet je dat ik vaak met meerdere zij-projectjes bezig ben. Een mini-website hier, wat organiseren daar, een beetje leren programmeren, me bemoeien met het open web. Dat is in deze tijd niet veel anders. Ik vind het altijd leuk om met meerdere onderwerpen bezig te zijn. Het geeft me een bredere blik op wat er gebeurt en ik heb het gevoel dat er meer vrijheid in zit. Onderstaand artikel van Justin Jackson zette me wel aan het denken. Hoe relevant en goed zijn al die projecten en ideeën nu echt? Hij legt uit hoe je dit beter kunt beoordelen.
De hele nieuwsbrief kan je nieuwe ideeën geven. Doe er je voordeel mee!
Blog on!
PS: Mijn Engelstalige artikel over de 10 formats voor nieuwsbrieven is opgepikt en doorgeplaatst op Noteworthy. Tof!
Check in elk geval dit artikel! 👇
Ideeën zijn makkelijk, het gaat om de uitvoering. Het is een bekende uitspraak in de startupwereld. Ondernemer Justin Jackson is het oneens en in zijn nieuwsbrief legt hij uit waarom. De succesvolle uitvoering is afhankelijk van de waarde van het idee. Maar hoe bepaal je wat een goed idee is? In zijn artikel gaat Justin dieper in op de manieren om dat te bepalen. Het gaat verder dan wat onderzoek op Twitter of bij vrienden. Het is een combinatie van ervaring, menselijk gedrag goed te observeren een gevoel hebben bij de bewegingen van een markt.
Noticing a wave from the beach is easy, but being able to identify a strong swell to surf is difficult
Lees Justin’s verhaal over idee-management en hoe ze in actie te zetten.
Ideas aren't cheap — justinjackson.ca
Your business’ results hinge on the strength of your original idea. How clear was your initial observation? How correct was your hunch?
Meer toffe links 🔗
Als we het dan toch over Justin Jackson hebben en “working on your best ideas“…. Zijn observatie van de (Amerikaanse) schrijversmarkt is opvallend.
[tweet https://twitter.com/mijustin/status/1263535048973619200]
🔃 Movers and shakers! Alex Kantrowitz verlaat zijn journalisten-werk bij Buzzfeed om een tech-nieuwsbrief te beginnen. Ondertussen zijn twee journalisten een Wall Street Journal nieuwsbrief gestart buiten de muren van de krant. Alison Roman, de New York Times columniste die midden in een fittie zat met model Chrissy Teigen, besluit ook om haar eigen nieuwsbrief te (her)starten.
📩 De journalisten in het vorige blokje schrijven op het Substack platform. Tijd voor Medium om wakker te worden en hun “letters” sectie naar Nieuwsbrieven om te katten. Het is nog niet live voor iedereen, maar dit kan niet lang meer duren.
🤔 Waarom zijn er geen zoekmachines die de resultaten weglaten van de top 500 websites, om zo alle listicles, clickbait en commerciële content-fluff achter je te laten?
🎧 Podcast-apps zijn eigenlijk veredelde MP3-spelers. Morten Just pakt de handschoen op en geeft suggesties voor een echte podcast-speler. Een speler die weet wat je afspeelt en zich daar op aanpast. Interessant! Unhack the podcast player!
🤯 Uitsmijter: Een goed wachtwoord maken kan heel speels zijn. Of bloedje-irritant… You Shall Not Pass is een beetje van beiden.
Mijn site Digging the Digital draait bij Servebolt, zij bieden high-performance hosting, zijn (bewezen) de snelste en hebben een goede focus op schaalbaarheid en veiligheid. 👍
Camiel says
Hi Frank,
Ik probeerde een ‘webmention’ naar dit bericht te plaatsen, die lukt echter niet met onderstaande ‘Ping me!’ functionaliteit. Ik denk doordat de emoji in de titel van dit bericht ook in de permalink zit verwerkt.
Frank Meeuwsen says
Ik zie inderdaad dat er iets niet goed gaat met die webmention. Als ik vanaf een testsite een post maak met de URL, dan gaat het wel goed. Maar met de Ping me functie niet. Vreemd. Ik ga het uitzoeken. En dank voor de aardige woorden op je blog!