door

Sinds kort gaat onze zoon Finn naar een dagopvang. Hiervoor moeten we hem ’s ochtends wegbrengen en wordt hij in de middag thuisgebracht. Het is ons geluk dat we de vervoerskosten in de ochtend krijgen vergoed. Het is niet veel, maar als je het een jaar bij elkaar optelt heb je toch wel een paar leuke kerstcadeau’s gespaard. De vergoeding loopt via de gemeente Utrecht en natuurlijk is hier een papieren proces voor bedacht. Ik moet elke twee weken een PDF sturen van een Excelsheet met hierin de dagen dat Finn door ons is weggebracht, het vertrek- en aankomstadres en de hoeveelheid kilometers. Dat bij elkaar opgeteld is de vergoeding die we dan elke twee weken krijgen.
Ik ben er inmiddels wel achter dat het formulier 9 van de 10 keer exact hetzelfde is omdat de dagen van Finn niet wijzigen. In de decembermaand is het wat anders vanwege de feestdagen, maar vanaf januari is dit formulier elke twee weken exact gelijk, behalve de datumvelden in elke rij.

Dat moet dus te automatiseren zijn! Ik heb inmiddels de Excelsheet omgezet naar een Google Sheet en met een start- en einddatum de invoer al vergemakkelijkt. Ik hoef vervolgens alleen het declaratieformulier als PDF te printen en te mailen. Wat mij betreft kan dát ook nog worden geautomatiseerd. Dat moet mogelijk zijn met Google Scripts volgens een eerste zoektocht. Maar daar heb ik nog onvoldoende kennis van om het me echt eigen te maken. Dus hier is de vraag voor het internet, is er iemand met ervaring in het maken van dergelijke scripts? Die elke x dagen een sheet opnieuw invullen met aangepaste datumvelden, naar PDF exporteert en naar een vast mailadres kan mailen? Ik kan me voorstellen dat er nog wel een controlestap van mij tussen zit, om te checken of de data wel kloppen en er niet per ongeluk een vakantie of feestdag wordt meegerekend.

Is er iemand die me op weg kan helpen?

Laat een reactie achter

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.