Cowboys in contentmarketing

Een e-mail conversatie over een paar weken…

23 januari

Goedemiddag,

Graag zouden wij met u willen samenwerken.

Wij horen graag wat de mogelijkheden zijn!

Groetjes,

Mijn antwoord was best kort: “Hoe dan?”

10 februari

Hoi Frank,
Wij zijn van <een bureau wat websites maakt en iets in contentmarketing doet> En we willen adverteren voor een klant d.m.v. een gastartikel die uiteraard toegevoegde waarde biedt voor uw gebruiker. We zijn bereid dit in samenwerking te doen en naar behoefte van uw wensen.

We horen graag welke mogelijkheden er zijn.

Alvast dank!

Mijn antwoord op dezelfde dag

Hi Jessica

Als ik het goed begrijp willen jullie een gastartikel van een adverteerder aanleveren wat ik publiceer? Op welke website zou dat gastartikel dan komen volgens jullie? En hoe berekenen jullie wat het waard is voor de adverteerder?

Met vriendelijke groet,
Frank Meeuwsen

11 februari

Hoi Frank,
Een gastartikel van ons inderdaad wat toegevoegde waarde biedt voor jullie gebruikers. Welke sites beschikken jullie, dan kunnen we kijken of het evt. relevant is.
Normaal gesproken bepalen jullie de waarde van het artikel.
Hoor het graag.

Ik begin me af te vragen of ze haar huiswerk heeft gedaan voor ze begon te mailen…

Ik stuur terug: “Nou OK, kijk maar op mijn site https://diggingthedigital.com/ wat relevant is voor jullie adverteerders :-)”

Vanochtend staat dit in mijn mailbox

Hoi Frank,
Dank voor je bericht. Wat zou het kosten om een gastartikel te publiceren op jullie website?

Mijn eerste reactie…

Dus roepen jullie het maar… wat voor prijs zal ik vragen? Het is onwaarschijnlijk wat voor cowboys er nog steeds in de contentindustrie zijn. Ze vraagt niets over bezoekers, lezersprofielen, ik vermoed dat ze deze site nog niet eens heeft gelezen.

Zal ik gewoon een absurd bedrag vragen en kijken hoe ver ik kom?

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments

  1. Als zo’n “gastartikel” in even deerniswekkend Nederlands is geschreven als die mailtjes, zou ik sowieso een toeslag rekenen. 😉 Al zal de inhoud niet heel veel beter zijn.

    Ik weet verder niet wat een gangbaar tarief is voor advertorials. Ik zou beginnen bij 1500 of zo, en misschien een voorbeeld van wat voor advertorials ze zoal plaatsen en voor wie.