Dank je wel RSS lezer!

Slechts één dag nadat ik mijn eigen gebrouwde code had gepubliceerd om specifieke tekst onder een blogpost te plaatsen. Eén dag was er maar nodig. En vriend van de club Jan Boddez plaatst onder mijn code een sterk verbeterde versie die prima werkt! Geweldig! Ik ben hier echt heel blij mee. Het mooie is dat je denk ik wel redelijk de code kunt lezen en je dus eigen kunt maken om er zelf iets bijzonders mee te doen.

Ik zal nog een publieke blogpost maken om de code uit te leggen en zo beschikbaar te maken voor meer. Maar deze post is natuurlijk om te testen of de code inderdaad net zo goed werkt als het op mijn lokale installatie doet…

Abonneer je op de OPEN nieuwsbrief

Elke donderdag om 9:00 uur krijg je met honderden anderen mijn nieuwsbrief met links en tips over nieuwsbrieven, blogs en het open web.
Lees ondertussen de laatste editie of bekijk het archief

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment

  1. Mooi werk Jan en Frank! Ik heb zelf een ‘halve’ automatisering via TextExpander voor mijn unlisted postings, die alleen via RSS de deur uit gaan. TextExpander (recent op een abo-model overgestapt helaas) is een tool die ik al jaren gebruik om herhaalde stukjes en stukken tekst met een toetsencombinatie te kunnen invoeren in alle applicaties. Een commentform onder een blogpost vul ik bijvoorbeeld in met .TZ in het naamveld (wordt Ton Zijlstra), e-mail met [email protected] (wordt [email protected]) en .url (wordt https://www.zylstra.org/blog). 13 karakters ipv 56, meer dan 75% minder typen. Het hele blokje onderaan deze posting, dat dit antwoord alleen via RSS beschikbaar is vergt op die manier 8 karakters.
    Wat me opvalt aan jouw oplossing Frank, is dat je nu die tekst niet meer in je daadwerkelijke posting hebt, alleen nog in je RSS feed item. Dat heb ik zoals je ziet wel. Dat is een voordeel aan jouw oplossing, dat je vervolgens niet in de posting op de site ziet dat deze eigenlijk unlisted is. Dat doet er namelijk niet toe als iemand de posting direct benadert.
    Ik zet jullie code dus op mijn lijstje om te bestuderen, en zo mogelijk toe te passen. Het opent ook de deur om andere dingen te doen op basis van specifieke categorieën, bijvoorbeeld links naar machinevertaling voor mijn Nederlandse en Duitse postings automatisch toevoegen aan de algemene feed. Ik weet dat verschillende buitenlandse lezers nu machinevertaling gebruiken om alles te kunnen lezen. Dat kun je met het hergebruik van dezelfde code ook faciliteren denk ik (want mijn niet-Engelse postings hebben allemaal de taal ook als categorie).
    This is a RSS only posting for regular readers. Not secret, just unlisted. Comments / webmention / pingback all ok.Read more about RSS Club.Replied to Dank je wel RSS lezer!

    Slechts één dag nadat ik mijn eigen gebrouwde code had gepubliceerd om specifieke tekst onder een blogpost te plaatsen. Eén dag was er maar nodig. En vriend van de club Jan Boddez plaatst onder mijn code een sterk verbeterde versie die prima werkt! Geweldig! Ik ben hier echt heel blij mee….