HBO’s Chernobyl laat je met een beklemmend gevoel achter

Chernobyl (TV Mini-Series 2019) – IMDb from IMDb

In April 1986, an explosion at the Chernobyl nuclear power plant in the Union of Soviet Socialist Republics becomes one of the world’s worst man-made catastrophes.

De miniserie Chernobyl op HBO is een beklemmend en benauwend verslag van nucleaire explosie uit 1986. Vijf afleveringen kijk je dicht op de huid van onderzoekers, mijnwerkers, brandweermannen, zusters, personeel van de kernreactor en het Soviet Staatsapparaat. Hoe ze op zoek zijn naar de waarheid of die juist willen bedekken om gezichtsverlies te vermijden. Hoe ze elkaar tegenwerken, van mening veranderen, willen helpen.

Het verhaal van Chernobyl kun je in dit tijdperk niet zien zonder te denken aan iemand als Trump, die als een incompetent leeghoofd niet weet wat de gevolgen van zijn machtspellen zijn. Net zoals het Kremlin 33 jaar geleden beslissingen maakte die onherroepelijke gevolgen hadden voor miljoenen mensen in het gebied.

Sommige scenes worden naar mijn smaak iets te lang uitgesponnen, maar het verhaal van Chernobyl en de onderliggende boodschap maakt het de moeite van het kijken waard.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.