De leesmap van week 46

19 November 2017 edit history

Je digitale schoen is gevuld met de leesmap van deze week. Vijf artikelen of websites die mij opvielen en de moeite waard zijn om met jullie te delen. Een fijne week!

Bingeworthy: Laat de meute je Netflix avondje bepalen

Geen idee welke serie de moeite van het bingewatchen is? Dave Winer zet ze op een rij op de Bingeworthy Hotlist. Op Bingewhorty.io kun je je eigen stemmen achterlaten en hier vind je meer achtergrond informatie.
📺 Bingeworthy

The system is failing

Tim Berners-Lee , de bedenker van het wereldwijde web waar je dit leest, laat weer van zich horen in The Guardian. Hij blijft een optimist. Maar wel een optimist die op een stormachtige heuvel staat vol met fake news, online propaganda en net neutraliteit gevechten.
🌍Tim Berners-Lee on the future of the web: ‘The system is failing’ 

“That’s not a moon…”

Kunstmatige neurale netwerken zijn computersystemen die zijn geïnspireerd op biologische netwerken zoals een mensen- of dierenbrein. Deze computersystemen leren door voorbeelden zelf beslissingen te maken en kunnen dat vele malen sneller en meer accuraat dan een mensenbrein. Echter, deze netwerken zijn prima voor de gek te houden, blijkt uit dit experiment. Door bepaalde beelden doelbewust te classificeren als iets anders kan het neurale netwerk anders gaan denken en dus andere beslissingen maken. Schildpadden worden gezien als vuurwapens en kittens als guacamole.
🥑Fooling Neural Networks in the Physical World with 3D Adversarial Objects

Totally Uncool Jokers

Ik linkte er deze week al naar op Twitter, mooi genoeg om te herhalen wat mij betreft. Barbara Kruger begon eind jaren ‘70 kunst te maken: Witte teksten in het fraaie Futura font, geplaatst in rode kaders. Haar werk hangt in het Hirshhorn Museum in Washington, maar net zo makkelijk op de cover van W magazine.

Ziet die stijl van tekst er bekend uit? Het internationaal gelauwerde streetwear merk Supreme heeft de stijl schaamteloos gejat. Nu is dat niet zo vreemd in de kunstwereld, zeker waar het om streetwear gaat. Waar Supreme over een grens gaat is als ze het kledingmerk Married to the Mob aanklagen omdat die de wit-rode stijl in hun logo gebruiken.

Kruger mag dan inmiddels 72 zijn, ze zit niet stil. Ze laat van zich horen over de Supreme situatie door middel van nieuwe installaties. En ferme uitspraken over het merk. Love it.
🅰️Barbara Kruger’s Supreme Performance

Leestip

Een van de mooiste zinnen las ik deze week in de blogpost Stadse Fratsen op Eamelje.net. Over een fietskoerier die door New York crosst.

Een stedelijke omgeving mij volkomen vreemd, van een brede straat die een canyon vormt tussen eindeloze hoeveelheden enorm hoge gebouwen.

Prachtige beeldspraak voor de stad New York.
🚴‍♀️Stadse Fratsen

Een fijne leesweek gewenst!


The social web responds... (powered by webmentions)