door

Maak je eigen notitieboeken

Je kunt met stijgende verbazing de avonturen van Dr. Bunsen lezen. Nee, niet Dr. Bunsen Honeydew van de Muppets, maar Seth Brown. Een zelfbenoemd datascientist en niet-zo-frequent blogger. Ik heb met enorm veel plezier zijn uitleg gelezen over zijn zelfgemaakte notitieboeken. Geen sjieke Moleskines of makkelijke HEMA boekjes. Seth, sorry, Dr. Bunsen, kiest er voor om een compleet eigen oplossing te maken. Die wonderbaarlijk aantrekkelijk klinkt als je de features doorleest.

example_screenshot

Zo is elke pagina van zijn notitieboek gekoppeld aan een digitaal document via een QRcode. Zou dit eindelijk een relevante toepassing van QR zijn? De bladspiegel heeft kleine puntjes. Die gebruikt hij voor grafieken of uitlijning. Maar de puntjes zijn transparant genoeg om onbelemmerd vrije tekeningen te maken. Elke pagina heeft een unieke combinatie van volume en paginanummer, zodat het makkelijk is om verwijzingen te maken naar andere notitieboeken. De pagina’s maakt hij zelf in codetaal Python en zoekt nog een slimme manier om ze accordeon-stijl te printen.

Ik vind het heerlijk om te lezen, dergelijke nerdy vastberadenheid om je compleet eigen notitieboeken te maken. Meer van dit!

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Elke donderdagochtend ontvang je een nieuwsbrief (zoals deze of deze) met één artikel en drie tot vier links over het open web.

Al meer dan 100 abonnees gingen je voor. Gratis en spamvrij!👍⚡

Laat een reactie achter

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.