door

Podcasts luisteren

Zo veel podcasts zo weinig tijd. Net als de enorme backlog aan artikelen uit blogposts en video’s die ik nog wil zien, heb ik veel te weinig tijd om echt naar podcasts te luisteren. Mijn tijd in bijvoorbeeld de auto of op de fiets is minimaal, thuis met anderen luister ik liever niet (te veel afleiding) en tijdens het hardlopen luister ik toch liever naar muziek.

De lengte van de podcasts lijkt toe te nemen naarmate het format meer populair wordt. Dus ik moest iets bedenken om toch een beetje bij te houden wat er zoal in de digitale ether rondzingt.

Smart speed

In mijn favoriete (onafhankelijke!) podcast-app Overcast zit de optie “Smart Speed” die de snelheid al iets omhoog gooit en stiltes inkort. Maar ik merk de laatste weken dat handmatig de snelheid verhogen best goed werkt. Het is even wennen om interviews en gesprekken in een hoger tempo te horen. Maar ik merk eveneens dat na een paar seconden je brein er al aan gewend raakt en het als een normale snelheid verwerkt. Dus kan de snelheid weer iets omhoog. Je oren en je brein verwerken alles nog prima maar er zit wel een limiet aan.

Smart speed in Overcast

Gemiddeld kan ik podcasts nu luisteren op bijna 2x de snelheid zonder verlies van het verhaal. Meer dan dubbel de snelheid begin ik vervelend te vinden en doet afbreuk aan het verhaal. Plus de sprekers beginnen als de Chipmunks te klinken.

Uiteraard doe ik dit alleen bij interviews en gesprekken. Muziekpodcasts of de audioverhalen a la Serial luister ik op normale snelheid.

De moeite waard om te proberen!

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Elke donderdagochtend ontvang je een nieuwsbrief (zoals deze of deze) met ÊÊn artikel en drie tot vier links over het open web.

Al meer dan 100 abonnees gingen je voor. Gratis en spamvrij!👍⚡

Laat een reactie achter

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.