ThreadReaderApp biedt blogfunctie aan (in beta)

In het verleden heb ik mijn twijfel geschreven over threads op Twitter zie. Waarom post je dit (ook) niet op je eigen blog? Er zijn auteurs die er een expertise van maken om uitgebreide threads te posten. Het is dan zo zonde om dit niet op een eigen moederschip terug te vinden. Waar het een langer leven kan hebben, beter vindbaar en linkbaar is.

Al tijden zijn er gespecialiseerde diensten om Twitter threads samen te vatten op één pagina of zelfs als PDF te downloaden. ThreadReaderApp is zo’n dienst. En laten zij nu een nieuwe service in beta hebben, als ik de blogpost (en thread!) van Chris Aldrich lees. Dankzij een webstandaard die door het indieweb is ontwikkeld, kun je straks je Twitter thread via ThreadReaderApp direct op je eigen blog posten. Fantastisch!

Zo haal je het beste uit beide werelden. Je kunt op Twitter direct feedback krijgen van je publiek, je hebt het voordeel van het netwerkeffect. Maar je verhaal blijft niet in de silo van het netwerk. Je kunt via Micropub deze direct op je eigen site doorplaatsen. Hoe Micropub werkt voor WordPress leg ik in deze handleiding uit.

Helaas heb ik geen toegang tot de beta-functie, dus deze blogpost is niet als Twitter thread geschreven, zoals Chris wel heeft gedaan als demo. Maar ik hou het in de gaten en als het beschikbaar is, zal ik het zelf testen. Nu nog een thread bedenken die ik dan kan schrijven…

 

Abonneer je op de OPEN nieuwsbrief!

Elke donderdag ontvang je de beste links en tips over nieuwsbrieven, blogs en het open web. Voor online auteurs en uitgevers. 212 Tevreden abonnees gingen je voor.

Ondertussen lees je de laatste edities in het archief

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Comments

Mentions

  • Frank Meeuwsen
  1. Frank, apologies in advance to you and your readers for the reply in English. The feature is definitely in Beta and there are no instructions I’m aware of yet, but if you’re adventurous and want to take a stab, you might try visiting https://threadreaderapp.com/account/micropub while logged into ThreadReader to see what happens. The developers may drop some documentation/links into the IndieWeb chat shortly for a more “official” beta, but do write about your experiences/problems so they can fix any problems or round off any UI quirks you may encounter.