in Geen categorie

Twitter en Foursquare zijn overal in het dagelijks leven te vinden

Natuurlijk zitten we met SXSW in een soort techbubble slash echochamber met alle nieuwe hippe online services en paradigm shiftende apps. Daarom vond ik het erg prettig om de afgelopen anderhalve dag in een normaal Austin te zijn en eens rond te kijken wat daar gebeurt. In anderhalve dag kun je niet zo bar veel oppikken maar wat me wel direct opviel is dat Twitter, Facebook en Foursquare op onverwachte momenten opduiken in het gewone straatbeeld. In deze fotoserie zie je een aantal voorbeelden.

  • Het backchannel wat je ziet is van het Hyatt Regency hotel waar ik verblijf. Niet alleen heeft het Hyatt een eigen twitter account @HyattAustin, speciaal voor het festival hebben ze een backchannel geplaatst waar je met een speciale hashtag op verschijnt (#sxswhyatt). Naast de Twitterfeed zie je ook wie de Mayor van het hotel is op Foursquare (Dawn M.) en hoeveel check-ins er zijn geweest. Een voorzichtige indicatie van het soort bezoekers in het hotel?

  • De bistro van het hotel heeft ook een eigen Twitter-account @SWB_HyattAustin evenals de hotelbar @Marker_10Austin. Dit zie je op de close-up foto die ik nam bij de ingang van de bistro

  • Lopend in een shoppingmall kwamen we langs een etalage van een kledingzaak waar eveneens een flatscreen met backchannel is te vinden. Al zou ik het eerder een promochannel noemen, je ziet alle berichten waar de naam van de winkel in voorkomt. Ik vraag me wel of dit wordt gemodereerd voor het in de etalage verschijnt.

  • Tenslotte liep ik na een wandeling in het centrum langs de snackwagen van Kebabalicious. Ik maakte de foto om de briljant grappige naam van de snackwagen, maar later die avond bleek dat de truck ook zijn eigen Twitter account heeft met een update van de route die ze rijden en op welke festivals ze zijn te vinden.

Hier zie je een aantal voorbeelden van de nieuwe online services in de β€œoude” omgeving van MKB. Inspirerend om te zien hoe de services als normaal worden gezien en gewoon worden gebruikt. Wat zijn de Nederlandse voorbeelden?

Geef een reactie

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.