Spelen met Github

23 January 2016 00:00

Eens in de zoveel tijd zit ik weer wat te klooien met Github en Git repositories. Ik vind het super interessant wat er allemaal gebeurt maar omdat ik geen developer van beroep ben is het niet de plek waar ik dagelijks rondhang. Toch denk ik dat ik er mogelijk iets interessants kan doen. Denk aan het delen van content kalenders, blogtricks, handige hacks en andere scripts. Ik ben nu begonnen met het delen van een script wat ik heb gemaakt om de voorste tab in Chrome op te slaan in Omnifocus als een lees-taak. Het is nu heel simpel en op mijn situatie afgestemd. Maar wellicht kunnen anderen er iets aan bijdragen. Net als deze post. Ik schrijf hem in Markdown en sla hem op in een directory op mijn Mac. Deze synct met Github en zo komt de tekst online te staan. Eigenlijk supersimpel en zoals bloggen is. Misschien wel hoort te zijn. Ik hou altijd een lokale kopie en toch deel ik het online. Ik kan de tekst wijzigen wanneer ik wil.


The social web responds... (powered by webmentions)