in random

Bestaat er zoiets als Digitale Mindfulness?

Dat is de vraag die Aaron Davis zich stelt in een boeiende blogpost over tieners die zich online manifesteren, veel op hun mobiel bezig zijn en daar kritiek over krijgen. Maar tegelijk biedt het onderwijs lessen aan waarin ze leren programmeren. Het is logisch dat ze veel online zijn en dat ze de online ruimte gebruiken op een manier die voor hen passend is. Aaron quote danah boyd die als wetenschapper heel goed weet wat speelt met jongeren en hun online gedrag.

What the drive-in was to teens in the 1950s and the mall in the 1980s, Facebook, texting, Twitter, instant messaging, and other social media are to teens now. Teens flock to them knowing they can socialize with friends and become better acquainted with classmates and peers they don’t know as well.

Ik zie dat tevens van dichtbij met mijn dochter. Nu ze 12 is en naar de middelbare school gaat, verandert haar online gedrag. Haar telefoon is een directe verbinding niet alleen met vriendinnen van school maar eveneens voor het sport team én de lezers van haar fanfictie die ze online schrijft en publiceert.

Digital Mindfulness, Can It Exist? is een aanrader om eens door te lezen. Net als de rest van het blog van Aaron.

Geef een reactie

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.