by

Bookmark: The 8-Hour Workday Is a Counterproductive Lie  | WIRED

The 8-Hour Workday Is a Counterproductive Lie (Wired)

What was once a socialist dream has become every knowledge worker’s nightmare. It’s time to unmake the modern myth of productivity.

Om mijn werk bij Kaliber goed bij te houden heb ik zelf de Timing app geïnstalleerd via een Setapp abonnement (affiliate link) en ik zie hetzelfde patroon.
Het is lastig om 8 uur effectief werk te doen. Wat mij betreft gaat het wel om de verhoudingen. Social media checken of soms even een privé telefoongesprek moet mogelijk zijn, mits de rest van het werk er niet onder leidt.

Timing is net als de in het artikel genoemde RescueTime een vorm van spyware die je op jezelf gebruikt. Timing houdt erg precies bij welke vensters je op je laptop open hebt, waar je aan werkt en hoe lang. Een en ander is prima te configureren wat je wel en niet wilt tracken en het is te automatiseren onder welk project bepaalde apps en venstertitels moeten vallen.

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Elke donderdagochtend ontvang je een nieuwsbrief (zoals deze of deze) met één artikel en drie tot vier links over het open web.

Al meer dan 100 abonnees gingen je voor. Gratis en spamvrij!👍⚡

Laat een reactie achter

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Related Content by Tag