Voortgang hacksessie IndieWebCamp

Na een tijdje proberen, testen en wederom documentatie lezen ben ik nu zover dat Microformats acceptabel genoeg worden ondersteund op mijn site. Er zijn twee belangrijke onderdelen van het protocol, h-entry en h-card. Met de eerste kan een machine de belangrijkste informatie van elke individuele post lezen. Een voorbeeld hoe dat er uit ziet vind je op IndieWebify.me. Je ziet dat de titel, auteur, publicatiedatum, tekst en tags worden uitgelezen. Wat nog mist is de header-foto en de copieën van de post die ik op andere netwerken plaats. Over de laatste maak ik me niet zo druk, de eerste wil ik nog wel een keer uitzoeken. Op zich is het niet heel lastig om te maken, maar ik wil toch wel proberen twee van de drie projecten van mijn lijstje af te hebben voor ik de trein in stap naar Utrecht. Helaas moeten Ton en ik eerder de sessie verlaten en missen we de demo’s waar iedereen de resultaten van zijn/haar projecten laat zien.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.