by

Inoreader is meer dan een RSS lezer

Ik gebruik Inoreader al een paar jaar maar ik wist niet dat het mogelijk was om er nieuwsbrieven in te ontvangen. Je kunt een specifieke tag aanmaken waarna je een uniek mailadres krijgt. Met dat mailadres kun je je op allerlei nieuwsbrieven abonneren en deze dus in je feedreader krijgen.

Dit maakt het enorm interessant voor me om Inoreader nog meer als een centrale plaats te gebruiken voor alles wat ik nog wil lezen. Naast de Saved Webpages optie (die ik veel mobiel gebruik), de mogelijkheid om Youtube kanalen te volgen, Podcast feeds en Twitter tijdlijnen. Lees hier meer over op hun blog. En uiteraard de oude vertrouwde RSS feeds. De combinatie van al deze informatie-bronnen, samen met de zoek en filter mechanismen van Inoreader, maken het in één klap veel krachtiger voor me. Het is bijna dat ene dashboard waar ik informatie binnen krijg, van waar ik kan publiceren op mijn eigen blog én waar ik verzamelingen kan maken van relevante publicaties en informatie.

Ben je op zoek naar een goede weblezer? Dan is Inoreader zeker de moeite waard. Bovenstaande werkt alleen met betaalde accounts. Maar zeg nu zelf, dit is toch wel wat waard?

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Elke donderdagochtend ontvang je een nieuwsbrief (zoals deze of deze) met één artikel en drie tot vier links over het open web.

Al meer dan 100 abonnees gingen je voor. Gratis en spamvrij!👍⚡

Laat een reactie achter

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments

Reading

 • Chris Aldrich

Mentions

 • Frank Meeuwsen
 • Frank Meeuwsen
  • Ik merk dat ik de binnenkomende nieuwsbrieven in de mail te vaak links laat liggen. Mail is toch een status-update en correspondentie-medium voor me. Terwijl mijn feedreader juist bedoeld is om kennis en inzichten te krijgen. Vooralsnog heb ik me op twee nieuwsbrieven opnieuw geabonneerd via mijn feedreader. Ik ga zien of het me bevalt…

   • Dat herken ik wel. Heb mijn e-mail een tijdje geleden helemaal “opgefrist”. Alle nieuwsbrieven die ik niet las opgezegd. Wat andere zaken anders georganiseerd (oa dus de nieuwsbrieven naar Feedbin). Uiteindelijk beviel dat laatste toch niet helemaal en heb ik alles weer overgezet naar e-mail. Maar omdat mijn mailbox nu relatief leeg is en het aantal nieuwsbrieven niet al te hoog werkt dat voor mij goed.
    Maar er valt zeker iets voor te zeggen, nieuwsbrieven in een rss lezer.