in social

De podcast Verwondering maakt het zichzelf lastig. In de podcast wordt design besproken. Op een interessante en aansprekende wijze. Maar ja, design moet je zien en beleven. Alleen er naar luisteren is lastig.

De makers van de podcast, Bureau Momkai, lost dat handig op met een fraai vormgegeven pagina voor elke aflevering. Shownotes met een gouden randje kun je het noemen. Zo ook voor de aflevering “Over winkels“.

Touch tafel

Harald Dunnink en Ernst-Jan Pfauth praten over de rol van winkels in een digitale wereld. Winkels in het straatbeeld wel te verstaan. Harald geeft achtergrond over een mooi project voor Tommy Hillfiger over de Tommy Touch, een interactieve tafel waar je door een complete collectie kunt bladeren. De tafel is echter meer dan een groot touchscreen. Door gebruik van sensoren weet de tafel dat je in de buurt bent en past hij zijn berichten aan. Als je een bepaald shirt van de tafel pakt wordt deze herkend en kan de tafel je andere aanbevelingen doen.

Instagrammable shops

Het meest gecharmeerd in de podcast was ik van de laatste minuten, waarin de heren voorbeelden geven van analoge winkels die digitaal op een slimme wijze hebben omarmd. Zoals de Milk Train in London. Een ijswinkel die uitermate Instagrammable is. Over elk hoekje is nagedacht. Delen van het interieur zijn zelfs geïnspireerd op grote Instagram accounts om zo aantrekkelijk te worden om te delen.

De boekenwinkel The Last Bookstore bouwde eerst (online) community van boekenliefhebbers voor er een winkel werd gestart. Het is verre van een reguliere boekwinkel, wederom met speciale Instagrammable hoekjes en muren. Dat is natuurlijk enorm aantrekkelijk voor jonge boekliefhebbers. Wist je trouwens dat de tote bags die veel boekwinkels verkopen eveneens een statussymbool zijn binnen specifieke groepen? Prachtig hoe online en offline communities elkaar weer vinden en versterken.

Verwondering, een podcast van Momkai. Luisterwaardig!


Mentions

  • Kirsten Jassies

Geef een reactie

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Webmentions

  • Ernst Pfauth liked this on twitter.com.

  • Kirsten Jassies liked this on twitter.com.

  • Podcast die @bottejellema me ook al aanraadde! Ga ik snel luisteren #deverwondering