De leesmap van week 47

26 November 2017 edit history

Een smorgasbord van links en fijne artikelen op deze zondag. Geniet van de dag, maak een wandeling en bezoek een onbekende site online. Veel plezier!

Een oogtag is de beste tag

Er ging een wereld voor me open. Met een 11-jarige dochter die me wekelijks vraagt of ze een Instagram en Youtube account mag (neen) is het goed dat ik bijblijf met kids of today. De impliciete en ongeschreven regels van het commenten, liken en taggen. Super fascinerend! Ik moet in elk geval de Whatsapp status van dochterlief eens beter in de gaten gaan houden.
πŸ‘₯NRC: Waarom een goede Instagram-tag zo belangrijk is voor tieners

Tip 1: Doe het niet te vaak

Op Blogtrommel kun je je scheel lezen over alles wat met bloggen heeft te maken. Zijn post β€œVaker bloggen, hoe doe je dat?” heeft een spot-on eerste tip: Blog niet te vaak. De moeite waard als je het bloggen wilt oppakken maar even in het niemandsland zit van wat, hoe en waarom.
πŸ‘ŒVaker bloggen: hoe pak je dat aan?

Take your selfie on Mars

De Mars Rover die een selfie maakt op de rode planeet. Bijzonder? Ik vind van wel. Zie de afbeelding boven deze leesmap. Colin Devroe linkt in een korte blogpost naar wat bronnen die meer tekst en uitleg geven over de achtergrond van de selfie. We leven in prachtige tijden. Echt waar.
πŸ€–Curiosity takes a selfie

Blog Topic Generator

Het bedrijf Hubspot is nooit mijn favoriet geweest. Ze zijn commercieel enorm succesvol met inbound contentmarketing (hippe marketingterm!) maar tegelijkertijd zorgt hun get-richt-quick manier van schrijven en de blauwdrukken voor online gedrag voor teveel eenheidsworst. Zoals hun Blog Topic Generator. Vul drie woorden in en je krijgt een standaard lijstje met koppen die je als startpunt voor je blogpost kunt gebruiken. Te doorzichtig en heel generiek. Misschien geen leestip, wel een mening.
✏️ Blog Topic Generator

Stick it up to the Man 2.0!

In de Verenigde Staten is de strijd om de netneutraliteit in alle hevigheid losgebarsten. En dat is goed, want netneutraliteit is een groot goed wat we moeten behouden. Net als in Nederland zijn er in de USA gebieden waar toegang tot het internet flink te wensen over laat of je te beknot wordt door de grote aanbieders (kuch-bittorrent-kuch). Je kunt bij de pakken neer gaan zitten of er zelf iets aan doen. DIY Internet! Motherboard laat zien hoe in onder andere Detroit buurtbewoners zich organiseren om hun eigen toegang tot het internet te regelen. Het is niet moeilijk, het vereist een beetje technische kunde en wat sociale omgang met elkaar. Een nieuwe stap in het Indieweb denken: Make your own access!
🌎To Save Net Neutrality, We Must Build Our Own Internet

PS: Gedachte van de dag En zo is het!

PPS: Het mag weer!


The social web responds... (powered by webmentions)