by

Mijn eigen Wonder Years

Als kind van de jaren ’70 is iets deze dagen al snel nostalgie. De sfeer in de serie Stranger Things, een bezoek aan het Nationaal Videogamemuseum wat de sfeer van een arcade heeft, of de vele filters die in foto-apps op je telefoon zijn te vinden. Misschien is het wat valse nostalgie, omdat het gemaakte effecten zijn uit een tijdperk dat niet meer terugkomt.

Maar als je foto’s van jezelf krijgt toegestuurd die je nog nooit hebt gezien, uit die jaren ’70 en ’80…dan is de nostalgie echt. Ik voelde me weer even dat jochie van 5 wat bij oma aan tafel een boterham eet. Die knul van 8 die op zijn communie een BMX fiets krijgt. En daarna direct gaat rondfietsen in de buurt en zich de koning van de straat voelt.

Ik heb een stapel van dit soort foto’s gekregen. Nu nog ingescand maar ik kan niet wachten tot ik de originelen krijg. Die verdienen een mooie plek tussen de nostalgische foto’s van mijn lief en onze kinderen.

Als je je trouwens afvraagt waar de Wonder Years uit de titel op slaat, dit was een TV serie die liep van 1988 tot 1993 en een onuitwisbare indruk op me heeft gemaakt. Wikipedia meldt dat de serie zich afspeelde in de jaren 1968 tot 1973. Ofwel…als de Wonder Years nú gemaakt zou worden, dan zou het zich afspelen tussen 2000 en 2010. Makes you feel old…

Laat een reactie achter

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment