door

Tijdens mijn hardlooprondje vanochtend besloot ik eens geen snoeiharde metal en punk op te zetten om vooruit te komen, maar een podcast te luisteren. Ik heb een groeiende backlog aan afleveringen, omdat elke podcast gemiddeld langer duurt dan de tijd die ik per dag heb om ongestoord te luisteren.

Vanochtend had ik een aflevering van Nerd Culture op de doppen, een podcast van Gamekings. Presentator Boris van de Ven praat met Pepijn Lanen, beter bekend als Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig. De eerste twintig minuten zijn een vermakelijke discussie over Star Wars en gaming, als plots het onderwerp verandert. Ineens hebben de twee het over het vaderschap en hoe dat is te combineren met dingen als gaming, comics lezen en films lezen (bijna niet te doen dus). Daarna gaan ze nog verder in op het vaderschap. Er komen opvoedtips voorbij, hoe hun respectievelijke vrouwen veel beter in die dingen zijn en hoe ze hun kinderen als spiegel voor henzelf zien.

Ik was verrast dat deze onderwerpen voorbij kwamen. Niet alleen omdat ik het niet echt verwachtte, maar eveneens omdat het zo herkenbaar is. Ik merk ook dat ik het lastig vind om tijd te maken om een spel te spelen, wat comics te lezen of relaxed wat te klooien. Daar komt misschien bij dat ik soms tÊ veel wil doen (een blog bijhouden, een IndieWebCamp organiseren…) maar het is goed om te horen dat er meer vaders worstelen met deze dingen 😉

Tegelijk vind ik het weer supertof dat mijn jongste zoon in de auto alleen gamemuziek wil horen, hij kent alle Kirby tunes, hij verorbert game runs op Youtube Kids en is de koning bij Super Mario Odyssee en Super Smash Bros. Ultimate op de Switch. Onze puberdochter heeft duizenden fans op haar fanfiction account in een schrijverscommunity, kent hele scenes uit Stranger Things, The Umbrella Academy en Series of Unfortunate Events en wil eigenlijk in het tijdperk van The Breakfast Club leven. Heerlijk!

Luister de aflevering hieronder of abonneer op de podcast in je favoriete onafhankelijke podcast app, zoals Overcast.

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Laat een reactie achter

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reposts

  • Faberyayo