OPEN S01E44 – Email, zines en blogs. Meer is niet nodig.

Hallo vrienden en vriendinnen. Een dag later dan gepland maar daarom niet minder gemeend. Life happens when you’re busy making plans, aldus Lennon.

Als je een beetje ingelezen bent in de wereld van informatie-opslag, notities maken en persoonlijke productiviteit, dan zal de naam Roam Research vast al eens langs zijn gekomen. Inmiddels is de site op slot voor nieuwe inschrijvingen. Met een soort toelatingsexamen kun je op de lijst komen voor een nieuw account.

Ik gebruik Roam sinds een paar maanden, maar de afgelopen weken echt intensief. Ik ben onder de indruk wat de #Roamcult aan bijzondere hacks, werkwijzen en koppelingen weet te maken. Ik worstel nog vooral met een uniforme werkwijze voor mezelf en stel me steeds de vraag of ik de tags nu in enkelvoud en meervoud schrijf.

In deze editie een vleugje Roam Research, wat email, ‘zines en blogs. Een beetje van alles, maar typisch Frank.

Have fun!


Handig podcast-clips πŸ‘‡

Stian HΓ₯klev is een onderzoeker op het gebied van gezamenlijk leren en onderzoek doen. In de laatste editie van zijn nieuwsbrief geeft hij een oplossing voor een probleem waar ik zelf geregeld mee worstel. Ik luister podcasts terwijl ik fiets, hardloop, rijd. Ik luister nooit podcasts als ik rustig op de bank zit of met schrijfgerei bij de hand. Terwijl ik geregeld fantastische zinnen, onderdelen of inzichten hoor in episodes. Stian legt uit hoe hij dit probleem voor hemzelf heeft getackeld. Een beetje hacken, een beetje ductape en wat durf om met software te spelen. Dan kom je een heel eind!

Learning effectively with podcasts - Networked Thought and Learning
Learning effectively with podcasts – Networked Thought and Learning β€” networkedthought.substack.com

Integrating ListenNotes, Otter.ai, Roam, and walks around lakes

Meer toffe links πŸ”—

Blogs als dagboeken voor verslaglegging - Digging the Digital
Blogs als dagboeken voor verslaglegging – Digging the Digital β€” diggingthedigital.com

Internetarcheologie is een prachtig vak. We hadden er echter al wel 25 jaar geleden mee moeten starten. Dan hadden we een nog rijker beeld gehad van de wereld, dankzij bloggers.

🀟 Nieuwsbrief-auteur en webvakman Reinier Ladan schrijft geen ebook over Personal OS, of een boek, of een cursus of een ecourse. Reinier schrijft een ‘zine. En ik vind dat geweldig! Want zines zijn de oorspronkelijk DIY punkrock persoonlijke publicaties die karakter in een verhaal brengen.

πŸŒ† Nostalgische internetsurfers kennen Geocities vast nog wel. Nu is er Neocities. Verlies je in de Coreldraw kunst van de jaren ’90, de haperende gifs en persoonlijke digitale dagboekjes. Natuurlijk zijn er Animal Crossing sites!

πŸ›Ž Mijn hart maakte een sprongetje toen een al jaren slapende feed in mijn RSS reader plots ontwaakte. Journalist Ben Hammersley blogt weer. Volg deze journalist, met interessante links op gebied van tech, cultuur en maatschappij en zijn eigen commentaar op de wereld om ons heen.

Mijn site draait bij Servebolt, zij bieden high-performance hosting, zijn (bewezen) de snelste en hebben een goede focus op schaalbaarheid en veiligheid.

Abonneer je op de OPEN nieuwsbrief

Elke donderdag de beste links en tips over nieuwsbrieven, blogs en het open web. Voor online auteurs en uitgevers.
Lees ondertussen de laatste editie of bekijk het archief

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.