Vermoeiend WordPress gedoe

Update: Ik heb inmiddels weer wat onderdelen van de templates weten terug te halen en de site werkt weer. Het blijft een weekendklusje om te achterhalen wat er nu eigenlijk aan de hand is…

Ik ben over het algemeen best tevreden over WordPress. Vooral als alles gewoon werkt. Je voelt hem al aankomen. Natuurlijk is er weer iets stuk gegaan. En ik krijg het niet lekker gefixt.

Bij de vorige post kwam ik er achter dat in het huidige theme de ondertitel in de slideshow met afbeeldingen standaard niet werd getoond. Dat was redelijk snel op te lossen. Ik heb op mijn laptop een kopie van het WordPress thema waarmee ik de wijzigingen eerst veilig kan bekijken voor ik ze live zet.

Gaandeweg viel het me op dat er best wat verschillen zaten hoe blogposts worden getoond op mobiel en desktop. Ik besloot daar in te duiken om te zien of ik dat wat beter kon maken. Dat ging best goed. Lokaal.

Tot ik alles live zette. Ineens was er een “critical error” op mijn site en werkte niets meer. Nu heeft WordPress een debug-optie. Die gaf wel wat inzicht waar het mis ging. Het probleem was alleen, ik wist niet wat ik moest veranderen. de fout kwam namelijk voor in een bestand waar ik niets aan had gewijzigd.

En het bizarre is, lokaal heb ik dezelfde problemen nu ook. Argh!

Goed. Ik heb nu mijn eigen child-theme met allerlei kleine tweaks en wijzgingen maar uitgezet en ik weet dat ik weer iets te doen heb dit weekend.

Zolang alles maar bereikbaar blijft. Dan neem ik wat kleine onhebbelijkheden op de koop toe.

Abonneer je op de OPEN nieuwsbrief

Elke donderdag de beste links en tips over nieuwsbrieven, blogs en het open web. Voor online auteurs en uitgevers.
Lees ondertussen de laatste editie of bekijk het archief

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments

  1. Klinkt een beetje als een plugin die niet (meer?) aanwezig is (uitgeschakeld, misschien?) of waarvan een update niet helemaal jofel is gegaan. Of een functions.php waar iets mist.

    Gebruik je git, toevallig? Dat geeft je meestal een redelijke manier om dingen terug te rollen. En zijn er plugins of andere zaken die via Composer zijn geïnstalleerd?

  2. Nee dat heb ik allemaal geprobeerd. Ik ben zojuist bezig geweest om stap voor stap de child-theme opnieuw weg te zetten met wat noodzakelijke bestanden. Maar dan onder een andere naam. Heel vreemd, want zonder er iets wezenlijks aan te veranderen lijkt het allemaal weer te werken. Ik mis nog wel een en ander, maar het belangrijkste is er. Dan kan ik komend weekend eens uitdokteren waar het nu echt mis ging.

  3. Tja, het blijft altijd een beetje wringen dat een deel van je configuratie via de database gaat, dat is één van de redenen waarom ik van WP ben afgeknapt. Maar goed, in theorie zou het moeten werken, natuurlijk.