door

Gisteren volgde ik op Instagram TV (IGTV) de updates van Kirsten Jassies. Zij was dagvoorzitter op het Influencer Marketing Event en ik was wel benieuwd wat er zoal werd verteld. Nu heb ik niet zo bar veel met de hele cultuur van influencers maar de achterliggende trends en vooruitblikken interesseren me wel.

Kirsten liet me er aan herinneren dat niche netwerken mogelijk veel belangrijker worden in de toekomst. De grote sociale startpagina’s van LinkedIn, Facebook, Twitter kennen we nu wel. Het zijn de online massamedia zoals we TV en radio dat waren met de opkomst van het internet. Nu er meer fragmentatie optreedt online worden de kleinere communities belangrijker. Daar heb je overzicht, je kent de mensen, hopelijk minder data-extractie en geen onnodige onderbrekingen door adverteerders.

Voor mij was dat een signaal om mijn andere pagina eens aan te passen. Op frankmeeuwsen.com vind je een samenvatting wie ik ben, wat ik kan betekenen voor je én waar je me kunt vinden. Daar stonden alleen de standaard netwerken. Ik heb die lijst uitgebreid met de niche netwerken waar ik ben te vinden, zoals Runkeeper voor mijn hardlooptijden en -routes, Untappd voor mijn speciaalbier-liefde en Goodreads voor mijn boekenkast.

Wat zijn voor jou relevante netwerken en communities die je definiëren als persoon?

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Laat een reactie achter

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Die niche netwerken geven een breder beeld van wie je bent. Goed idee. Ik vroeg me nog wel af, offline netwerken dan? Is het ook waardevol te melden bij welke sportclub, muziekvereniging, etc. je actief bent?

    • Goede vraag. Het verschil met online netwerken is de plaatsonafhankelijkheid. Juist dat kan voor verrassende nieuwe verbindingen zorgen. En van het een kan het ander komen natuurlijk. Van het biernetwerk naar een avondje kennismaken in de kroeg. Of van de hardloop-app naar samen een run doen.