Webmentions importeren

a post by Ton Zijlstra
Replied to Een nieuwe start by Frank Meeuwsen on Digging the Digital..ik wilde al langer overstappen van Jekyll naar WordPress. Niet omdat Jekyll nu zo verschrikkelijk is, maar omdat ik merkte dat ik tegen iets teveel hobbels liep in Jekyll. Hobbels die vaak in WordPress al wel goed zijn genomen. …..

Dank je voor de tips Ton. Je weet, webmentions zijn niet mijn sterkste kant en ik kan alle hulp gebruiken om ze goed over te zetten naar de nieuwe site. Inmiddels heb ik via de Indieweb Chat al meer tips gekregen waaronder de Send A Webmention service van Telegraph en Mention.tech om eveneens handmatig ze opnieuw te versturen. Aangezien het om een flink aantal webmentions gaat, vermoed ik dat een importer in WordPress met een PHP script toch de beste route is. Dat ik het dan weer voor een groot deel zelf moet bouwen….tja…dat is de Indieweb spirit nietwaar?

Abonneer je op de OPEN nieuwsbrief

Elke donderdag om 9:00 uur krijg je met honderden anderen mijn nieuwsbrief met links en tips over nieuwsbrieven, blogs en het open web.
Lees ondertussen de laatste editie of bekijk het archief

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment

  1. Het lastige aan een webmention importer voor WP lijkt me dat je niet alleen de ‘kale’ mentions moet importeren, maar vervolgens ook hoe de webmention plugin en je andere plugins (semantic backlinks bijv.) dat verwerken en opslaan in hun eigen tabellen. Want dat bevat de geparste inhoud van de site die de mention stuurde.
    Door een script te schrijven dat alleen de kale webmentions (source en target) aan je webmention endpoint stuurt, voorkom je die ingewikkelde verwerking aan de achterkant. Dan doen de plugins dat. Dus als je een importer schrijft, dan ben je sneller klaar als je alleen een script schrijft dat de webmentions naar je endpoint verstuurt.

    for elke mention
    curl endpoint?source=x&target=y

    zeg maar.