in webtech

Eén van de principes van het indieweb is “scratching your own itch“, als je iets nodig hebt voor je site of je project, dan kun je altijd proberen het zelf te maken. Vandaag merkte ik weer wat een goed gevoel dat kan geven.

Setlist informatie

Ik ben bezig met een artikel voor Chordify.net over de aanstaande tour van Eddie Vedder. Wat ik er inhoudelijk ga schrijven, dat vertel ik nog niet. Want ik weet dat eigenlijk nog niet. Maar voor een gedachtengang in een paragraaf wilde ik weten hoeveel unieke nummers Vedder heeft gespeeld bij zijn vorige shows in Amsterdam.

Op Setlist.fm is alle informatie te vinden en een lijst met alle nummers had ik zo gevonden. Maar niet alleen voor Amsterdam en niet geordend op frequentie. Jammer.

Gelukkig heeft de service een API, die best goed is gedocumenteerd. Dus na het aanmaken van een API-sleutel kon ik aan de slag. Ik wist al ongeveer hoe ik het wilde aanpakken en via de app Postman kon ik de eerste output krijgen van de API.

Code op Github

Met nog wat NodeJS kennis onder de flanken ging ik verder. Na een uurtje of wat proberen en verschillende routes proberen kreeg ik een redelijk goede output. In elk geval voldoende voor mijn artikel.

Nu zou het zonde zijn om die code voor mezelf te houden. Waarom kunnen anderen er niet mee spelen en er misschien wat beters van maken? Of uitbreiden met meer mogelijkheden? Dus je kunt het ieniemienie script nu downloaden op Github. Ik heb het een beetje opgeschoond en beveiligd, zodat je in elk geval je eigen API key moet gebruiken.

Je kunt in het script zelf de opties aanpassen voor je zoekopdracht. Zoals de naam van de artiest, landcode, stad en jaartal. Maar er zijn meer mogelijkheden die je zelf mag ontdekken.

Maak je zelf iets beters van dit script? Deel het via de Github repo! Dan ga ik weer verder om het artikel te schrijven 🙂

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Laat een reactie achter

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.