Mastodon leeft toch nog?

10 September 2017 edit history

True… ik laat me niet veel meer horen op en over Mastodon. Maar toch kijk ik er minimaal twee keer per week wat er zoal wordt gedeeld en besproken op een van de grootste instanties, Mastodon.social. Wil je weten hoe het ook weer zat met Mastodon, check dan in elk geval dit artikel van mij of deze uitleg op Numrush. Meer over Mastodon vind je vanaf de homepage van dit blog.

Ik zie zojuist dat er een nieuwe release van de serversoftware is. Met diverse verbeteringen die vooral een technisch meer stabiel en completer product maken. Ik begrijp het hele principe rondom die protocollen (zoals ActivityPub) nog niet helemaal dus ik duik daar niet te diep in. Waar ik wél blij van werd is dat dit nu mogelijk is:

Yep. Je kunt nu toots embedden op je eigen website. Net als tweets en andere sociale “eenheden” zijn te delen en te verspreiden via artikelen en blogs, kan dat nu ook met toots. Dát vind ik echt te gek want zo kunnen Mastodon-gebruikers hun eigen berichten of andere interessante berichten op een veel makkelijker manier delen buiten Mastodon. Plus deze embed-mogelijkheid opent weer nieuwe mogelijkheden voor bijvoorbeeld plugin-makers van Wordpress software om dit makkelijk mogelijk te maken in hun programmatuur.

Ik heb Mastodon nog steeds niet afgeschreven, maar ben er eerlijk gezegd niet actief meer. Hopelijk verandert dat over tijd weer…


The social web responds... (powered by webmentions)