OPML voor de blogroll

Het grotere plaatje zal de komende dagen hopelijk wat duidelijker worden en ik neem aan dat ik wel de tijd ga vinden om alles weer eens op een rijtje te zetten. Rondom sociale netwerken, blogs, indieweb, dat soort dingen. Mensen die me langer kennen voelen nu al dat ik weer enthousiast over iets ben…

Ja. Maar dat volgt nog.

Een zijsprong die ik vanavond in mijn leesuurtje maakte was de blogroll die ik hier op de site heb staan. Want er bestaat al zeker 10 jaar een hele elegante en mooie manier om mijn favoriete blogs actief te delen met de rest van de wereld. OPML

OPML?

OPML ja. Outline Processor Markup Language. Een XML formaat voor outlines. Een manier om je abonnementenlijst online te delen met anderen. Eigenlijk best handig en enorm ondergewaardeerd.
Zoals zoveel wat een moeilijke afkorting heeft en niet simpel is uit te leggen als je een oude vriend bij de bakker tegenkomt. Denk RSS.

Hoe dan ook. Als je weet wat OPML is, dan kun je nu mijn abonnementlijst voor de Nederlandse blogosfeer1 makkelijk volgen door je via je RSS lezer te abonneren op deze OPML lijst.

Ik volg deze lijst via de InoReader RSS lezer. Een enorm krachtige lezer met veel mogelijkheden. Daar schrijf ik nog wel eens over.

One more thing

Nog een OPML lijst? Vooruit. Hier is de OPML lijst uit mijn folder “Dagelijks”. De lijst met blogs die ik dagelijks (probeer) te volgen. Dat zijn er inderdaad niet veel.

Less is more.

  1. Niet de compléte NL blogosfeer. Maar datgene wat ik volg. En wat nog wordt aangevuld. 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.