by

Bookmark: Syndication Links now supports per-post syndication to Micro.blog from WordPress

Syndication Links now supports per-post syndication to Micro.blog from WordPress (BoffoSocko)

The update to this IndieWeb plugin provides better support for use with Micro.blog syndication along with a handful of additional improvements

Dit is mooi nieuws zeg. De Indieweb plugin Syndication Links maakt het je mogelijk om op je blog artikelen, notities en andere berichten te plaatsen en deze vanaf je blog door te zetten naar andere plekken. Zoals Twitter, Mastodon en nu dus ook Microblog. Chris Aldrich legt alles erg goed uit in zijn blogpost dus daar verwijs ik nu liever naar.

Wat betekent dit? Wat maakt het uit? Het vereenvoudigt interactie tussen platformen, in dit geval tussen Microblog en je eigen WordPress site. Je kunt op het netwerk van Microblog nu berichten posten. Daarnaast worden de reacties op die berichten teruggepost naar je blog en verschijnen ze onder de originele blogpost. Zo wordt jouw blogpost op jouw site met jouw domein de centrale hub van de conversatie in plaats dat dit op allerlei andere netwerken plaatsvindt.

Het werkt allemaal nog niet zo eenvoudig als een tweet plaatsen of een notificatie bij een LinkedIn post waar je direct op kunt reageren. Maar de stappen worden gezet om een decentraal netwerk van losse domeinen en sites te laten samenwerken als een centraal sociaal netwerk. Zonder centrale leiding, besluitvorming, algoritmes en winstmaximalisatie op basis van jouw berichten.

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Elke donderdagochtend ontvang je een nieuwsbrief (zoals deze of deze) met één artikel en drie tot vier links over het open web.

Al meer dan 100 abonnees gingen je voor. Gratis en spamvrij!👍⚡

Laat een reactie achter

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.