by

#Handpicked: Podcast als tool voor interne communicatie (getrevue.co)

Kennisdeling is in iedere organisatie belangrijk. Hoe zorg je dat iedereen op de hoogte blijft van voor hem of haar relevante informatie? Dat kan op veel manieren. Dat kan met bijeenkomsten, met een intern sociaal netwerk, met een nieuwsbrief, maar nog zelden hoor je dat de podcast hier voor wordt gebruikt. Ten onrechte. Speel er eens mee.De directeur maakt een wekelijkse podcast waarin hij vertelt wat hem bezig houdt, wat er in de onderneming speelt.De afdeling personeelszaken lanceert een podca

Erwin’s Handpicked nieuwsbrief heeft altijd een interessante nieuwe dienst of een terugblik naar iets wat hem bezighield. In de editie van vandaag gaat het over podcasts als interne communicatietool. Een startup houdt zich bezig met private podcasts. Voor intern, werkgerelateerd gebruik. Maar ik vraag me af, wanneer luister je ze dan? Onder werktijd? Of in de dagelijkse file/treinreis? Bij het eerste zou ik me ongemakkelijk voelen, podcasts luisteren voelt toch als onproductief. Dezelfde boodschap van het scherm lezen lijkt alsof je iets relevanters zit te doen. Ik kan me nog lastig voorstellen dat iemand een minuut of 10 naar een podcast gaat luisteren bij wijze van interne communicatie.

Bij het tweede zou ik het ongemakkelijk vinden omdat het in mijn eigen tijd is. Meer en meer wil ik de momenten van elkaar houden dat ik actief met mijn werk bezig ben en tijd die ik aan familie en eigen zaken besteed.

Het zou best kunnen, interne, private podcasts. Mits de bedrijfscultuur er naar is. Maar ja, dat is met zoveel dingen 😉

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Elke donderdagochtend ontvang je een nieuwsbrief (zoals deze of deze) met één artikel en drie tot vier links over het open web.

Al meer dan 100 abonnees gingen je voor. Gratis en spamvrij!👍⚡

Laat een reactie achter

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment

  1. Wanneer je het luistert? Als het interne bedrijfscommunicatie betreft is het volstrekt toegestaan het te luisteren onder werktijd. Hoort erbij, net als het lezen van het nieuws op het intranet of je e-mail. Maar…luisteren kost vaak meer tijd dan lezen, dus moet een podcast wel echt iets toevoegen ten opzichte van een geschreven artikel.

    Zelf ben ik de afgelopen maanden meer en meer podcast gaan luisteren. Ik gebruik het vooral op werkloze momenten in de werkdag. Als ik even vastzit (even wat anders doen), als ik aan het lunchen ben (doe ik als ZZP-er meestal alleen), als ik naar een klant toe ga (op de fiets/in de trein), als ik ga wandelen (probeer ik elke dag in te bouwen, anders zit ik echt de hele dag als thuiswerker). In een kantooromgeving heb je misschien minder van dit soort momenten, maar als je er op gaat letten zijn ze er vast meer dan je denkt. En dan eet het dus niet in je eigen en familietijd.