door

Evernote en energielabels

Hoe die dingen soms lopen. We wonen nu dik 2,5 jaar op ons huidige adres. Een huis in Utrecht, oorspronkelijk gebouwd in de vroege 20e eeuw en gedurende de laatste 15 jaar flink verbouwd door de vorige bewoners. Niet alles is even naar onze smaak, maar dat zijn langere termijn plannen. Bij de koop kregen we een energielabel voor het huis. Daar wil ik het even over hebben.

Ik was dat label al lang weer vergeten, tot ik vanmiddag de podcast luisterde van de Triodos bank over “De Betaalbare Verbouwing“. Je hoort hier welke maatregelen worden genomen om Nederland meer duurzaam te maken de komende 30 jaar, vooral gericht op je eigen huis.

Zonnepanelen

Het is zo’n onderwerp waar wij niet echt mee bezig zijn, we hebben genoeg andere sores, maar het is niet iets wat we zo terzijde schuiven. We willen in de toekomst ons huis zeker meer duurzaam maken en meer zelfvoorzienend zijn in energie en water. Zonnepanelen wil ik zeker op termijn, evenals beter gebruik van regenwater in en om ons huis.

In de podcast wordt onder meer gesproken over het energielabel van je huis. Met name rondom de aankoop en verkoop van huizen worden deze labels nu toegekend, maar huiseigenaren hebben de afgelopen jaren eveneens een label thuisgestuurd gekregen. Ik wist wel dat we een label hebben, maar geen idee wat het was.

Archief

Op dat moment schiet de technologie mij altijd weer te hulp. En dan met name het langduriger gebruik van technologie. Met één zoekopdracht vond ik het label terug in mijn Evernote archief. Evenals allerlei andere relevante informatie over ons huis, die ik er twee jaar geleden heb opgeslagen. Ik gebruik Evernote echt niet meer dagelijks als mijn werkplaats. Ik sla er belangrijke notities in op, relevante binnenkomende post en losse recepten om eens te proberen. Maar Evernote is niet meer de plek waar ik heen ga voor mijn takenlijsten en projecten. Dat hoeft ook niet. Ik ben blij met Evernote als archief wat ik altijd bij me kan hebben.

Tijd om eens bij te lezen over de energielabels, wat de mogelijkheden voor ons zijn om te verduurzamen en zo een beter label te krijgen. Want met energielabel E zijn we er nog lang niet…

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Laat een reactie achter

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.