by

Happy 50th Birthday Internet!

Vandaag is het 50 jaar geleden dat het eerste bericht tussen twee computers werd verstuurd, over een afstand van zo’n 500 kilometer. Dit zou het begin zijn van het internet. Het verstuurde bericht was eerlijk gezegd weinig verheffend. Na de eerste twee letter L-O liep het systeem vast. Waarmee direct de eerste internet crash een feit was. Maar vanaf dat moment ging het alleen maar voorwaarts en is het internet ontstaan zoals we het nu kennen.

Ik hou er van om te lezen over de geschiedenis van het internet en deze dagen is het een groot feest om allerlei specials, interviews en terugblikken te vinden. Zo is de Net Positive special van Quartz niet alleen leuk om te lezen, maar net zo heerlijk om gewoon naar te kijken en doorheen te klikken. Of de blogpost van Leonard Kleinrock van UCLA, de internetpionier die het beruchte bericht verstuurde.

Als je nog meer wilt weten over de geschiedenis van het internet, dan kan ik je van harte The Internet History Podcast aanbevelen.

Het is gissen wat de komende 50 jaar op het internet gaan brengen. Zelfs de komende 50 dagen kunnen nog voor verrassingen zorgen. Het is onmiskenbaar dat het internet onze globale maatschappij heeft veranderd. Economisch, sociaal, politiek en maatschappelijk. Laten we niet vergeten dat het internet ook mensenwerk is. Dat technologie geen evolutie is die vanzelf gebeurt zonder ingrepen van het menselijk brein.

Happy Birthday Internet!

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Elke donderdagochtend ontvang je een nieuwsbrief (zoals deze of deze) met één artikel en drie tot vier links over het open web.

Al meer dan 100 abonnees gingen je voor. Gratis en spamvrij!👍⚡

Laat een reactie achter

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mentions

  • Happy Internet Day! | Roel.io