S01E01 – Digitale vrijheid ✊🏴‍☠️

Het voelt wel goed om te beginnen met een bewaar-issue. Een eerste editie die niet iedereen heeft. Als je over tientallen jaren je email-archief laat scannen door de Your Life Your Memory AI Robots™️ om een accurate autobiografie samen te laten stellen, wie weet komt deze mail nog bovendrijven en ben je een van de weinigen die de originele kopie in handen heeft.

Naast mijn blog nog een nieuwsbrief? Waarom niet. Als zij-die-het-menen-te-weten zeggen dat nieuwsbrieven nog altijd de way to go zijn om contact te hebben met de lezer, dan gaan we dat doen.

Als je mijn blog volgt, dan zul je zo nu en dan een deja vu gevoel hebben met deze nieuwsbrief. Voelt wel lekker toch? Makes you feel ALIVE! Algoritmes hebben geen deja vu, of had ik dat al eens verteld?

Dit ‘zine zal je meevoeren in de wereld van het open en decentrale web. Het Indieweb. Wat gebeurt er in de steegjes achter de wolkenkrabbers van Silicon Valley’s sociale silo’s? Welke Neo’s proberen los te breken van het algoritme en een hernieuwde digitale wereld te scheppen?

Disclaimer: Deze nieuwsbrief is gegarandeerd blockchain-vrij tot er een echt nuttige en dagelijks bruikbare toepassing voor is gevonden.


Belangrijk leesmoment om de tijd voor te nemen

On Dat://
On Dat://www.kickscondor.com

Weet je nog dat je in de jaren ’90 aan je ouders moest uitleggen wat het internet was? Dit is DAT. Iets wat je kinderen over een paar jaar aan jou moeten uitleggen als je niet oplet. Ben ze voor en hou je cool. Lees dit.

Niet geheel onbelangrijk om te weten tijdens de lunch

Regulating Big Tech makes them stronger, so they need competition instead - Open Voices
Regulating Big Tech makes them stronger, so they need competition instead – Open Voiceswww.economist.com

Cory Doctorow legt het weer duidelijk uit: interoperabiliteit tussen tech platformen is uiteindelijk veel gezonder dan het opbreken van de bekende namen. Meer competitie is goed!

Weg met de nieuwsbrieven? - Digging the Digital
Weg met de nieuwsbrieven? – Digging the Digitaldiggingthedigital.com

Dit is dan wel een nieuwsbrief, dat wil niet zeggen dat je hem in je mailprogramma hoeft te lezen. Omkatvrijdag-plan: Abonneer je op deze nieuwsbrief via RSS. Ik geef je een eenvoudige uitleg.

Parate kennis in wording

I would say treat the web like that big red button of the original Flip camera. Just push it, write something and then publish it

Om Malik – Don’t worry, blog happy

Three conversations about blogging – Ton Zijlstra maakt een fraai overzicht en brengt hoop voor de bloggers van de toekomst.

IndieWeb Summit Portland – 29 en 30 juni. Ver weg maar live te volgen op de internets!

Blog on!

Abonneer je op de OPEN nieuwsbrief

Elke donderdag de beste links en tips over nieuwsbrieven, blogs en het open web. Voor online auteurs en uitgevers.
Lees ondertussen de laatste editie of bekijk het archief

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.