Nieuwsbrieven zijn al een tijdje de hot new thing ondanks hun lange bestaansrecht op het web. Veel marketeers zijn blij met nieuwsbrieven want je hebt de directe aandacht van de lezer, je kunt het personaliseren én je hebt het e-mailadres van je lezer. Dat laatste is immers wel zo interessant voor opvolgende inbound marketingboodschappen.

Maar als je inbox volstroomt met nieuwsbrieven en je mailprogramma eveneens een plek waar interessante artikelen zijn te vinden of waar je content bewaart? Is dat wel zo handig?

Meer en meer zoek ik naar een manier om via RSS alle inkomende informatie op één plek te krijgen. Nieuwsbrieven waren altijd al een ding, ik dacht het te hebben opgelost met mijn huidige RSS-lezer, Inoreader. Hier kan ik een mailadres aanmaken waarmee ik me kan abonneren op nieuwsbrieven. Maar het nadeel is dat ik nu vast zit aan Inoreader. Als ik van feedreader verander dan ben ik al mijn abonnementen kwijt op de nieuwsbrieven.

Daarbij komt dat de binnenkomende nieuwsbrieven bij Inoreader niet in mijn vaste mappen met abonnementen staan. Ze staan op een aparte plek in de interface, wat niet bevorderlijk is voor mijn leesritme. Tevens werken filters en regels niet in de nieuwsbrieven, waardoor ik soms relevante informatie pas later lees.

Nu is Kill The Newsletter, wat volgens mij alle bovenstaande problemen oplost voor me.

  • Ik kan me abonneren met een apart mailadres wat los staat van de feedreader die ik gebruik.
  • Ik kan per nieuwsbrief een aparte feed maken en indelen naar mijn eigen wensen. En ik kan hierdoor filters en regels instellen op de nieuwsbrief.
  • De feed is onafhankelijk van de leessoftware dus ik kan hem overal gebruiken
  • En een extra bonus, het is open software. Dus in theorie kan ik het zelf installeren en op mijn eigen domein gebruiken.

Ik vind het een prachtig idee. Dit betekent niet dat je élke nieuwsbrief uit je mailbox moet verwijderen en dit moet gebruiken. Het betekent dat er meer keuze mogelijk is hoe je bepaalde informatie wilt ontvangen. En dat is alleen maar positief.

Kill The Newsletter.

Abonneer je op de OPEN nieuwsbrief!

Elke donderdag ontvang je de beste links en tips over nieuwsbrieven, blogs en het open web. Voor online auteurs en uitgevers. 211 Tevreden abonnees gingen je voor.

Ondertussen lees je de laatste edities in het archief

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments

Mentions

  • Slim! Newslettrs - Digging the Digital
  • S01E01 - Digitale vrijheid ✊🏴‍☠️ - Digging the Digital
  • Frank Meeuwsen