Waar zit de waarde in email nieuwsbrieven?

Ja joh, die is er ook nog. Thanks for Subscribing. Wat in januari startte als een leuk idee, in februari ineens een eigen website had en nu…ja en nu? Ik wil er wel mee verder maar op welke manier? Want een lijst met toffe nieuwsbrieven is één ding, er zitten wel kosten aan. Voor een aantal functionaliteiten en de hosting van de site maak ik wel maandelijkse kosten. Het is allemaal niet torenhoog, maar ik wil wel kijken waar ik op zijn minst break-even kan draaien.

Dus is het zaak om iets van waarde aan te bieden. Waar zit die waarde bij nieuwsbrieven? Is dat een nog beter gecureerde lijst? Extra lijsten en curatie rondom nieuwsbrief-diensten (providers, tools, testing, analytics)? Zou ik trainingen en inzicht kunnen aanbieden? Eerlijk gezegd ben ik niet de expert op het gebied van nieuwsbrieven, maar ik heb wel ideeën wat er kan en mogelijk is. Zou daar waarde in zitten? Zou dat voor consumenten zijn of voor bedrijven? Zitten zij op dit moment wel te wachten op inzichten rondom email-uitgeven? Of is het juist nu de moeite waard om er iets mee te doen?

Al die vragen verlammen me een beetje en zorgen dat ik niet verder kom. Dus laat ik eens uit mijn comfortzone springen en die verlammende vragen delen met de buitenwereld. Met jullie dus.

In Engelstalige landen is er al veel gaande rondom newsletter publishing, in Nederland begint dat een beetje te komen (denk ik) en zou het misschien net zo’n vlucht kunnen nemen als podcasting de laatste jaren heeft gedaan.

Is het dan tijd voor een meta-nieuwsbrief over nieuwsbrief-publishing? Heeft een Nederlandstalige nieuwsbrief die meerwaarde ten opzichte van wat er al is te vinden als je een uurtje je best doet?

Bot gezegd, waar zit de meerwaarde als ik iets zou gaan doen in newsletter publishing?

De reactiepanelen staan open…

Abonneer je op de OPEN nieuwsbrief

Elke donderdag de beste links en tips over nieuwsbrieven, blogs en het open web. Voor online auteurs en uitgevers.
Lees ondertussen de laatste editie of bekijk het archief

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments

  1. Ik zou zeggen de meest logische inkomsten zouden kunnen komen van Getrevue / Mailchimp oid. Of van een bureau dat nieuwsbrieven voor bedrijven verzorgt. Sponsoring dus.