Bookmark: Following other blogs on Micro.blog

Following other blogs on Micro.blog

After launching support for Mastodon on Micro.blog, I blogged about how Micro.blog is evolving to support 3 types of usernames: normal Micro.blog users, Mastodon users, and IndieWeb-friendly domain names. This last type of username is where I think we can bring more social network-like interactions …

Dit is echt wel een toffe nieuwe mogelijkheid op micro.blog. Je kunt nu op dat netwerk allerlei individuele sites volgen door simpelweg de URL in te voeren. Een soort RSS lezer dus. De eigenaar van de site hoeft geen micro.blog account te hebben, het hoeft niet eens van het bestaan te weten. Zoals je op https://micro.blog/www.michaelminneboo.nl bijvoorbeeld de site van Michael kunt volgen.

Het wordt helemaal interessant als de site gebruik maakt van Webmentions, een van de bouwblokken van het indieweb. Want dan kun je vanaf micro.blog een reactie geven op een blogpost, die dan als reactie bij het artikel komt.

Wil je hier meer over weten? Komend weekend op het IndieWebCamp Utrecht komen al deze onderwerpen aan de orde. Dan kun je meehelpen om het web weer van ons te maken. We hebben nog plek, dus schrijf je in en kom langs!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.