in random, webtech

Bookmark: The fork in the road for social media and our society

The fork in the road for social media and our society by Neville HobsonNeville Hobson

Neville Hobson beschrijft op zijn blog mogelijke manieren hoe sociale netwerken als Facebook en Youtube het probleem kunnen tackelen wat is gecreeerd de afgelopen jaren: iedereen kan direct een video uploaden en beginnen met livestreamen. Met goede en slechte intenties. Hoe kun je daar een middel tegen bedenken?

Met de gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland nog in het geheugen is het een lastig vraagstuk. Technisch, politiek en maatschappelijk.

β€œit seems to me that we are at a fork in the road where the time has come to consider whether free and open access to means of communication that enable evil-doers to get away with murder is worth the human cost.”

Geef een reactie

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Ik ben tegen censuur. En kijk ook naar wat voor onderzoek er door Bellingcat wordt gedaan. Juist dankzij de open bronnen. Hoe verschrikkelijk het ook is.

    De oplossing is wegkijken. Hoeveel mensen hebben immers een onthoofding gezien? En voor wie dat niet snapt volstaat een beetje educatie wellicht. Bij een ongeval op straat staan er altijd mensen te kijken terwijl er genoeg mensen juist weglopen.

    Die keuze heb je simpelweg.