by

De blogstatistieken van 2019

De laatste uren van dit decennium tikken weg op de wijzerplaat.

Sorry, meer obligaat kan ik de intro niet maken vrees ik…Maar net als vorig jaar is het wel weer tijd voor de blogstatistieken. In 2018 had ik nog een blog gebaseerd op Jekyll, die statische pagina’s genereert. In februari van dit jaar ben ik weer overgestapt naar WordPress, waarmee ik direct allerlei plugins tot mijn beschikking heb die statistieken kunnen uitspugen. Dat is toch een stuk handiger voor een wannabe-programmeur als ik.

Als we dan toch het nieuwe decennium in gaan, waarom niet eens terugkijken op de laatste 10 jaar bloggen, gebaseerd op de aantallen blogposts per jaar. Met de plugin WP Show Stats is het een koud kunstje om allerlei basis statistieken op te rakelen. In de grafiek zie je al direct hoe afgelopen jaar was in aantallen blogposts ten opzichte van de jaren er voor.

Ik heb in 2019 512 blogposts gepubliceerd. Maar let wel, dit zijn zowel de langere posts van 1000+ woorden en de korte notities die bijna als een tweet zijn gepubliceerd. Dit zijn de aantallen door de jaren heen.

JaarAantal blogposts
200958
2010178
201179
201281
2013190
201453
201517
20163
201769
2018236
2019512

In 2014 tot en met 2016 schreef ik op verschillende plekken waar ik geen volledig archief van heb hier. Eind 2018 nam ik me voor om meer op mijn eigen domein, mijn eigen moederschip actief te zijn. Ik kan op basis van de getallen wel zeggen dat dat is gelukt. Ik hoop in 2020 dit domein nog meer mijn eigen plek te maken, als startpunt voor allerlei ideeën, tweets, reacties, conversaties en meer. Mijn nieuwsbrief OPEN wil ik eveneens meer integreren op deze site. Eén van mijn plannen voor de komende maanden is om mijn archief van Punkey.com van 2000 – 2005 hier te ontsluiten. Komend jaar ben ik 20 jaar actief als blogger en ergens wil ik dat wel vieren. Hoe en waar? Dat weet ik nog niet, maar ik ben niet van plan het onopgemerkt voorbij te laten gaan.

Nu is het tijd voor de oliebollen en eindejaarsplezier met familie en vrienden. Tot aan de andere kant van deze door de Romeinen arbitrair gekozen tijdsgrens!

Abonneer je op de OPEN nieuwsbrief

Elke donderdag om 9:00 uur krijg je net als honderden anderen mijn nieuwsbrief met links en tips rondom het open en decentrale web.
Lees ondertussen de laatste editie

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.