De loglijst is er weer

Vroeger, Ome Frank zit op zijn praatstoel, vroeger… had je zoiets als de Loglijst. Een continu wijzigende ranglijst van blogs die nieuwe posts plaatsen. Twitter avant le lettre zogezegd. Als je een blogpost plaatste, kwam je weer bovenaan de loglijst te staan. Tot iemand iets postte op de eigen site, dan verschoof je weer een plekje. In Bloghelden heb ik de makers geïnterviewd.

Afijn, die loglijst dus. Die is in een eerste versie weer nieuw leven ingeblazen. Nu heet hij Webloggerlijst. Dankzij de vereende krachten van oerbloggers Zijperspace en Ipixitudes, is er weer een pagina op het internet waar je nieuwe blogposts kunt vinden.

Ja maar Frank, er is toch zoiets als RSS en Twitter en andere nieuwssites die de boel updaten? Wat een archaïsch gegeven om dan met zo’n webloglijst te komen!

Dan zeg ik, daar heb je absoluut gelijk in. De tijden zijn veranderd. Er is meer te vinden. Maar betekent het dat de Loglijst (of Webloggerlijst, dat is de officiële naam, maar ik stemde niet echt voor die naam) dan geen bestaansrecht heeft? Hoe meer aandacht voor persoonlijke blogs hoe beter.

Als je zelf een blog hebt die je regelmatig een post plaatst, kan jezelf op dezelfde pagina aanmelden om er tussen te komen te staan, zodat mensen op de hoogte zijn van je updates en andere blogs ontdekken.

En uiteraard heeft deze lijst een eigen RSS feed zodat je continu op de hoogte blijft van nieuwe blogs via je RSS lezer.

Blog on!

Abonneer je op de OPEN nieuwsbrief!

Elke donderdag ontvang je de beste links en tips over nieuwsbrieven, blogs en het open web. Voor online auteurs en uitgevers. 212 Tevreden abonnees gingen je voor.

Ondertussen lees je de laatste edities in het archief

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.