Het ingebouwde netwerk-effect van Medium

Mijn blogpost met de verzameling van 10 nieuwsbrief-formats is inmiddels al geregeld gelezen, gedeeld en gelinkt. Ik ben blij dat het een publiek weet te vinden. Inmiddels heb ik het in het Engels vertaald en op Medium gepost.

Ik ben niet altijd een enorm grote fan van het netwerk geweest, dat heb ik hier al eerder laten weten.

Ondanks het gesloten karakter en de uniforme stijl die het netwerk nastreeft wint de inhoud het steeds meer bij me. Het Medium dilemma blijft, en ik ga er nu zelf actief aan mee doen.

Newsletter geeks

Ik heb het artikel vertaald, door vriend Remkus een eerste check laten doen en vervolgens door een Amerikaan uit de Newsletter Geeks community nog inhoudelijk een keer laten dubbelchecken op flow in de zinnen, bepaalde termen en zegswijzen.

Mijn reden om het vertaald op Medium te plaatsen is het ingebouwde bereik wat je mogelijk hebt met een artikel. Daarnaast heb ik het artikel toegevoegd aan het Medium Partner Program. Niet met de illusie dat ik er een maandsalaris aan ga verdienen, maar om te zien hoe dat werkt. Tot op heden heb ik al 20 cent mee verdiend…

Moederschip

Stop echter niet al je energie en creativiteit in Medium. Je eigen moederschip, je eigen domein, het blijft voor mij het allerbelangrijkste. Medium is een extra satelliet met specifieke doeleinden. Medium lijkt wel een lange termijn strategie te hebben, maar blijf er op letten dat je er niet te afhankelijk van wordt.

Een vertaald artikel het eenvoudiger om te delen op andere plaatsen zoals Reddit en Indiehackers. Het artikel verwijst naar Thanks for Subscribing en ik hoop zo wat meer kliks naar die site te krijgen.

Als je een Medium account hebt, gratis of betaald, check mijn Engelstalige artikel en laat gerust een applausje achter. Het helpt om het zichtbaar te krijgen bij het Medium algoritme en de redactie van andere publicaties op het platform. Wie weet wat er nog uit volgt!

The 10 Most Used Newsletter Formats

Abonneer je op de OPEN nieuwsbrief!

Elke donderdag ontvang je de beste links en tips over nieuwsbrieven, blogs en het open web. Voor online auteurs en uitgevers. 212 Tevreden abonnees gingen je voor.

Ondertussen lees je de laatste edities in het archief

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment

  1. Tja, zonder nou al te veel de zeikerd uit te willen hangen… Nee, ik kan hier niet onverdeeld blij van worden.

    Silo’s als Medium staan haaks op het eigen-moederschip-principe, en in dit geval staat jouw prima content in een ommuurd tuintje van een ander – en daarmee is het toch een stukje goedkeuring dat je daaraan verleent.

    Nou ja, de nadelen ken je wel, die heb je zelf ook al vaker benoemd, maar dit voelt een beetje alsof je dat nu toch overboord gooit omdat… redenen.