Hou eigenaarschap van je domein

Medium Deprecates Custom Domains Service”. Ik vermoed dat Medium naarstig op zoek is naar een model om zichzelf relevant te houden. Door nu alleen nog sites toe te staan het medium.com domeinnaam te gebruiken, verwachten ze meer zichtbaarheid van hun naam? Of zou er een andere reden zijn?

Hoe dan ook, het is onbegrijpelijk dat je als zelfstandig schrijver, merk of publicist geen eigen domein houdt maar je zou verbinden aan Medium voor je belangrijkste publicaties. Het is en blijft een commerciële entiteit die elk moment de regels kan veranderen. Met je eigen domeinnaam kun je verhuizen en veranderen wat je wilt, alles blijft jouw eigendom. Wederom een signaal hoe belangrijk onafhankelijkheid en decentralisatie zijn op het internet. Hoe mooi de kraaltjes, spiegels en schrijf-interface van Medium ook is. Daar zijn alternatieven voor. De vraag is hoe lang andere verbeteringen uit het verleden stand houden, zoals de Publishing API.

Abonneer je op de OPEN nieuwsbrief!

Elke donderdag ontvang je de beste links en tips over nieuwsbrieven, blogs en het open web. Voor online auteurs en uitgevers. 211 Tevreden abonnees gingen je voor.

Ondertussen lees je de laatste edities in het archief

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mentions

  • Het ingebouwde netwerk-effect van Medium - Digging the Digital