by

Hou eigenaarschap van je domein

Medium Deprecates Custom Domains Service”. Ik vermoed dat Medium naarstig op zoek is naar een model om zichzelf relevant te houden. Door nu alleen nog sites toe te staan het medium.com domeinnaam te gebruiken, verwachten ze meer zichtbaarheid van hun naam? Of zou er een andere reden zijn?

Hoe dan ook, het is onbegrijpelijk dat je als zelfstandig schrijver, merk of publicist geen eigen domein houdt maar je zou verbinden aan Medium voor je belangrijkste publicaties. Het is en blijft een commerciële entiteit die elk moment de regels kan veranderen. Met je eigen domeinnaam kun je verhuizen en veranderen wat je wilt, alles blijft jouw eigendom. Wederom een signaal hoe belangrijk onafhankelijkheid en decentralisatie zijn op het internet. Hoe mooi de kraaltjes, spiegels en schrijf-interface van Medium ook is. Daar zijn alternatieven voor. De vraag is hoe lang andere verbeteringen uit het verleden stand houden, zoals de Publishing API.

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Elke donderdagochtend ontvang je een nieuwsbrief (zoals deze of deze) met één artikel en drie tot vier links over het open web.

Al meer dan 100 abonnees gingen je voor. Gratis en spamvrij!👍⚡

Laat een reactie achter

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.