door

Twee weken geleden postte ik een korte update vanaf mijn vakantie-adres. We waren met de familie op een tentoonstelling gestuit van comic-tekenaar Jack Kirby. Aangezien we allemaal fans zijn van Marvel-films, was het logisch dat we een kijkje namen bij de tijdelijke expositie in Cherbourg (Normandië). We hebben onze ogen uitgekeken bij de originele tekeningen van onder andere de Avengers, Hulk, Thor, Fantastic Four en veel andere superhelden.

Wat mij altijd interesseert zijn de notities en krabbels die naast de tekeningen staan. Ze zullen niet in de uiteindelijke comic komen, maar ze geven aanwijzingen voor degene die alles van kleur voorziet of de teksten plaatst. Het geeft een kijkje achter het gordijn van een tekenstudio en geeft je een idee hoe een comic tot stand komt.

Vroeger verslond ik alles van met name Spiderman en Captain America. Toen ik ging studeren in Utrecht was dat ineens voorbij en nooit meer echt terug gekomen. Maar door onder andere deze tentoonstelling, de Marvel films die we kijken en misschien een beetje nostalgie, ga ik binnenkort weer eens naar Stripwinkel Blunder in Utrecht en eens zien wat mijn aandacht trekt in de schappen. In de tussentijd, geniet van de foto’s die ik maakte op de Jack Kirby tentoonstelling!

Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Laat een reactie achter

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.