door

King Kirby tentoonstelling

Gisteren kwamen we toevallig terecht op een overzichtstentoonstelling van Jack Kirby, ook wel de King of Comics genoemd. Kirby is samen met Stan Lee verantwoordelijk voor een groot aantal superhelden uit het Marvel Universum en was toonaangevend met zijn vernieuwende stijl van comics tekenen.

De tentoonstelling in Cherbourg heeft tientallen originele panelen getekend door Kirby en een chronologisch overzicht van zijn werk. Een fijne verrassing op onze vakantie!
Aangezien de 4G verbinding hier slecht is en de wifi onbetaalbaar stuur ik maar een paar foto’s mee met deze post. Later volgt meer!


Ontvang de gratis OPEN nieuwsbrief

Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang interessante links en tips rondom het open en decentrale web.

Laat een reactie achter

Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reposts

  • Peter

Mentions

  • Frank Meeuwsen
  1. Mooi werk! Zelf ben ik meer fan van John Romita Sr. (en zijn zoon Jr.), al valt Kirby’s enorme bijdrage aan de Amerikaanse comicswereld niet te ontkennen. Hij had een zeer dynamische stijl en maakte illustraties die van het papier afspatten. Al wist Jack Kirby nooit hoe hij fatsoenlijk Spider-Man op papier moest zetten. Romita Sr. maakte de tweede cover. Mooi om te zien hoe ze het logo en de tekstballonnen op het papier hebben geplakt.